Traballo realizado pola forza: problemas e solucións

1. Unha persoa tira dun bloque de 2 m ao longo dunha superficie horizontal mediante unha forza constante F = 20 N. Determina o traballo realizado pola forza F que actúa sobre o bloque.

Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 1

Coñecido:

Forza (F) = 20 N

Desprazamento (s) = 2 m

Ángulo (θ ) = 0

Buscase : Traballo (M)

Solución:

W = F d cos θ = (20)(2)(cos 0) = (20)(2)(1) = 40 Xulios

[irp]

2. Unha forza F = 10 N actúa sobre unha caixa de 1 m ao longo dunha superficie horizontal. A forza actúa nun ángulo de 30 ° como se mostra na figura seguinte. Determina o traballo realizado pola forza F!

Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 2

Coñecido :

Forza (F) = 10 N

A forza horizontal (F x ) = F cos 30 o = (10)(0.5√3) = 5√3 N

Desprazamento (d) = 1 metro

Buscase : Traballo (M)?

Solución :

W = F x d = (5√3)(1) = 5√3 Joules

3. Un corpo cae libremente desde o repouso, desde unha altura de 2 m. Se a aceleración debida á gravidade é de 10 m/s² , determina o traballo realizado pola forza da gravidade!

Coñecido:

Masa do obxecto (m) = 1 kg

Altura (h) = 2 m

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Buscado: Traballo realizado pola forza da gravidade (W)

Solución:

W = F d = wh = mgh

W = (1)(10)(2) = 20 Joules

W = traballo, F = forza, d = distancia, w = peso , h = altura, m = masa, g = aceleración da gravidade.

[irp]

4. Un obxecto de 1 kg está unido a un resorte, polo que se alonga 2 cm. Se a aceleración da gravidade é de 10 m/s² , determine (a) a constante do resorte (b) o traballo realizado pola forza do resorte sobre o obxecto

Coñecido:

Masa (m) = 1 kg

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Alongamento (x) = 2 cm = 0.02 m

Peso (p) = mg = (1 kg)(10 m/s² ) = 10 kg m/s² = 10 N

Buscase: constante do resorte e traballo realizado pola forza do resorte

Solución:

(a) Constante de resorte

Fórmula da lei de Hooke :

F = kx.

k = F / x = w / x = mg / x

k = (1)(10) / 0.02 = 10 / 0.02

k = 500 N/m

(b) traballo realizado pola forza dun resorte

W = – ½ kx²

W = – ½ (500)(0.02) 2

W = – (250)(0.0004)

W = -0.1 Joule

O signo menos indica que a dirección da forza do resorte é oposta á dirección de desprazamento do obxecto.

[irp]

5. Unha forza F = 10 N acelera unha caixa durante un desprazamento de 2 m. O chan é rugoso e exerce unha forza de rozamento F k = 2 N. Determina o traballo neto realizado sobre a caixa.

Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 3

Coñecido:

Forza (F) = 10 N

Forza de rozamento cinético (Fk ) = 2 N

Desprazamento (d) = 2 m

Buscase: Rede ( rede W )

Solución:

Traballo realizado pola forza F:

W 1 = F d cos 0 = (10)(2)(1) = 20 Joules

Traballo realizado pola forza de rozamento cinético (Fk ) :

W₂ = Fₙ d = (2)(2)(cos 180) = (2)(2)(-1) = -4 Joules

Rede:

W neto = W 1 – W 2

W neto = 20 – 4

W neto = 16 Joule

6. Cal é o traballo realizado pola forza F sobre o bloque?

Coñecido:Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 1

Forza (F) = 12 Newtons

Desprazamento (d) = 4 metros

Buscase: Traballo (M)

Solución:

W = F d = (12 Newton)(4 metros) = 48 N m = 48 Joules

[irp]

7. Un bloque é empuxado por unha forza de 200 N. O desprazamento do bloque é de 2 metros. Cal é o traballo realizado sobre o bloque?

Coñecido:

Forza (F) = 200 Newtons

Desprazamento (d) = 2 metros

Buscase: Traballo (M)

Solución:

Traballo:

W = F s

W = (200 Newtons)(2 metros)

W = 400 N·m

W = 400 Joules

8. O condutor do sedán quere aparcar o seu coche exactamente a 0.5 m diante do camión, que está a 10 m da posición do sedán. Cal é o traballo que require o sedán?

Coñecido:Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 2

Desprazamento (d) = 10 metros – 0.5 metros = 9.5 metros

Forza (F) = 50 Newtons

Buscase: Traballo (M)

Solución:

W = F s

W = (50 Newtons)(9.5 metros)

W = 475 N·m

W = 475 Joules

[irp]

9.

Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 3

Traballo realizado por Tom e Jerry para que o coche poida moverse ata 4 metros. As forzas exercidas por Tom e Jerry son 50 N e 70 N.

Coñecido:

Desprazamento (s) = 4 metros

Forza neta (F) = 50 Newtons + 70 Newtons = 120 Newtons

Buscase: Traballo (M)

Solución:

W = F s = (120 Newton)(4 metros) = 480 N m = 480 Joules

10. Un condutor tira dun coche de xeito que o coche se move ata 1000 cm. Cal é o traballo realizado no coche?

Coñecido:Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 4

Forza (F) = 250 Newtons

Desprazamento (s) = 1000 cm = 1000/100 metros = 10 metros

Buscase: Traballo (M)

Solución:

W = F s = (250 Newton)(10 metros) = 2500 N m = 2500 Joules

11. Baseándose na figura seguinte, se o traballo realizado pola forza neta é de 375 joules, determine o desprazamento do obxecto.

Traballo realizado pola forza: problemas e solucións 11

Coñecido:

Traballo (W) = 375 Joules

Forza neta ( ΣF) = 40 N + 10 N – 25 N = 25 Newtons ( cara á dereita )

Buscase: Desprazamento ( d )

Solución:

A ecuación do traballo:

W = F s

Desprazamento do obxecto:

d = W / F = 375 Joules / 25 Newtons

d = 15 metros s²

12. As actividades seguintes que non realizan traballo son …

A. Empurrar un obxecto ata 10 metros de distancia

B. Empurrar un coche ata que se mova

C. Empurrar unha parede

D. Tirou dunha caixa

Solución:

A ecuación do traballo:

W = ΣFs

W = traballo , F = forza , d = desprazamento

Segundo a fórmula anterior, o traballo realízase por forza e hai un desprazamento.

A resposta correcta é C.

1 3. Andrés empurra un obxecto cunha forza de 20 N, de xeito que o obxecto se move nun movemento circular cun radio de 7 metros. Determina o traballo realizado por Andrés para o dobre do movemento circular.

A. 0 Joules

B. 1400 Joules

C. 1540 Joule

D. 1760 Joule

Solución:

Se a persoa empurra a cadeira de rodas dúas veces por círculo, a persoa e a cadeira de rodas volven á posición orixinal, polo que o desprazamento da persoa é cero.

Desprazamento = 0, polo que traballo = 0.

A resposta correcta é A.

14. Alguén empurra un obxecto contra o chan cunha forza de 350 N. O chan exerce unha forza de rozamento de 70 N. Determina o traballo realizado pola forza para mover o obxecto ata 6 metros.

A. 45 J

B. 72 J

C. 1680 J

D. 2580 J

Coñecido:

Forza de empuxe (F) = 350 Newtons

Forza de fricción (F fric ) = 70 Newtons

Desprazamento do(s) obxecto(s) = 6 metros

Buscase: Traballo (M)

Solución:

Hai dúas forzas que actúan sobre o obxecto, a forza de empuxe (F) e a forza de rozamento (F fric ). A forza de empuxe ten a mesma dirección que o desprazamento do obxecto porque a forza de empuxe realiza un traballo positivo. Noutro caso, a forza de rozamento ten a dirección oposta cun desprazamento do obxecto, de xeito que a forza de rozamento realiza un traballo negativo.

Traballo realizado pola forza de empuxe:

W = F d = (350 Newton)(6 metros) = 2100 Newton-metro = 2100 Joules

Traballo realizado pola forza de rozamento:

W = – (F fríc )(s) = – (70 Newton)(6 metros) = – 420 Newton-metro = – 420 Joules

A rede:

W neto = 2100 Joules – 420 Joules

W neto = 1680 Joule

A resposta correcta é C.

15. Un obxecto é empuxado por unha forza horizontal de 14 newtons sobre un chan rugoso cunha forza de rozamento de 10 newtons. Determina o traballo neto de mover o obxecto ata 8 metros.

A. 0.5 Joules

B. 3 Joules

C. 32 Joule

D. 192 Joule

Coñecido:

Forza de empuxe (F) = 14 Newtons

Forza de fricción (F fric ) = 10 Newtons

Desprazamento do obxecto (d) = 8 metros

Buscase: Traballo (M)

Solución:

Sobre un obxecto actúan dúas forzas: a forza de empuxe (F) e a forza de rozamento (F fric ).

A forza de empuxe ten a mesma dirección que o desprazamento do obxecto, polo que a forza de empuxe realiza un traballo positivo. Noutro caso, a forza de fricción ten a dirección oposta ao desprazamento do obxecto, polo que a forza de fricción realiza un traballo negativo.

Traballo realizado pola forza de empuxe:

W = F s = (14 Newton)(8 metros) = 112 Newton metros = 112 Joules

Traballo realizado pola forza de rozamento:

W = – (F fríc )(s) = – (10 Newton)(8 metros) = – 80 Newton metros = – 80 Joules

A rede:

W neto = 112 Joules – 80 Joules

W neto = 32 Joule

A resposta correcta é C.

16. Determina o traballo neto baseándote na figura seguinte.

A. 360 JoulesTraballar

B. 450 Joules

C. 600 Joule

D. 750 Joule

Solución:

Traballo = Forza (F) x desprazamento (d)

Traballo = Área do triángulo 1 + área do rectángulo + área do triángulo 2

Work = 1/2(40-0)(3-0) + (40-0)(9-3) + 1/2(40-0)(12-9)

Traballo = 1/2(40)(3) + (40)(6) + 1/2(40)(3)

Traballo = (20)(3) + 240 + (20)(3)

Traballo = 60 + 240 + 60

Traballo = 360 Joules

A resposta correcta é A.

17. Un anaco de madeira cunha lonxitude de 60 cm está cravado verticalmente no chan. Golpea a madeira cun martelo de 10 kg desde unha altura de 40 cm por riba da parte superior da madeira. Se a forza de resistencia media do chan é de 2 x 10³ N e a aceleración da gravidade é de 10 m/s² , entón a madeira entrará completamente no chan despois de... os golpes.

A. 4

B. 16

C. 28

D. 30

Coñecido:

Masa do martelo (m) = 10 kg

Aceleración da gravidade (g) = 10 m / s²

Peso do martelo (w) = mg = (10)(10) = 100 kg m/ s²

Desprazamento do martelo antes de golpear a madeira (d) = 40 cm = 0.4 metros

A resistencia da madeira (F) = 2 x 10³ N = 2000 N

Lonxitude da madeira (s) = 60 cm = 0.6 metros

Búscase: A madeira entrará completamente no chan despois de... golpes.

Solución:

O traballo realizado no martelo cando este se move ata 0.4 metros é:

W = F d = ws = (100 N)(0.4 m) = 40 Nm = 40 Joules

Traballo realizado pola forza de resistencia do chan:

W = F d = (2000 N)(0.6 m) = 1200 Nm = 1200 Joules

A madeira entrará por completo na terra despois de... golpes.

1200 Joules / 40 Joules = 30

A resposta correcta é D.

[wpdm_package id='1192′]

  1. Traballo realizado por problemas de forza e solucións
  2. Problemas e solucións de traballo-enerxía cinética
  3. Principios de traballo-enerxía mecánica, problemas e solucións
  4. Problemas e solucións de enerxía potencial gravitacional
  5. Problemas e solucións sobre a enerxía potencial dun resorte elástico
  6. Problemas e solucións de enerxía
  7. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento de caída libre
  8. Aplicación da conservación da enerxía mecánica para o movemento ascendente e descendente en caída libre
  9. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento nunha superficie curva
  10. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento nun plano inclinado
  11. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento dun proxectí

Deixe un comentario