Traballo e enerxía cinética: problemas e solucións

Traballo-enerxía cinética :

1. Un coche de 5000 kg acelerou desde o repouso ata 20 m/s. Determina o traballo neto realizado sobre o coche.

Coñecido:

Masa (m) = 5000 kg

Velocidade inicial (v o ) = 0 m/s ( repouso do coche )

Velocidade final (vt ) = 20 m/s

Buscase : rede

Solución:

O principio do traballo-enerxía cinética :

W neto = Δ EK

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 )

W neto = traballo neto

Δ EK = cambio na enerxía cinética

m = masa (kg),

v t = velocidade final (m/s),

v o = velocidade inicial (m/s).

Rede:

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 )

W neto = ½ (5000)(20 2 – 0 2 )

W neto = (2500)(400 – 0)

W neto = (2500)(400)

W neto = 1000,000 Joule

[irp]

2. Un obxecto de 10 kg acelerou de 5 m/s a 10 m/s. Determina o traballo neto realizado sobre o obxecto!

Coñecido:

Masa (m) = 10 kg

Velocidade inicial (v o ) = 5 m/s

Velocidade final (vt ) = 10 m/s

Buscase : rede

Solución:

Rede:

W neto = Δ EK

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 )

W neto = ½ (10)(10 2 – 5 2 )

W neto = (5)(100 – 25)

W neto = (5)(75)

W neto = 375 Joule

3. Un coche de 2000 kg desacelera de 10 m/s a 5 m/s. Cal é o traballo realizado sobre o coche?

Coñecido:

Masa do coche (m) = 2000 kg

Velocidade inicial (v o ) = 10 m/s

Velocidade final (vt ) = 5 m/s

Buscase: rede

Solución:

Rede:

W neto = Δ EK

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 )

W neto = ½ (2000)(5 2 – 10 2 )

W neto = (1000)(25 – 100)

W neto = (1000)(-75)

W neto = -75,000 Joules

O signo menos indica que a dirección do desprazamento é oposta á dirección da forza neta.

4. Unha forza constante de 60 N exercida sobre un obxecto de 10 kg durante 12 segundos. A velocidade inicial dun obxecto é de 6 m/s e a dirección do obxecto é a mesma que a dirección da forza.

(1) O traballo realizado sobre o obxecto é de 30,240 joules

(2) A enerxía cinética final é de 30,240 joules

(3) A potencia é de 2,520 vatios

(4) O aumento da enerxía cinética do obxecto é de 180 joules

As afirmacións correctas son…

Coñecido:

Forza (F) = 60 N

Intervalo de tempo (t) = 12 segundos

Masa do obxecto (m) = 10 kg

Velocidade inicial (v o ) = 6 m/s

Buscase: As afirmacións correctas

Solución:

Aceleración do obxecto:

∑F = ma

60 = 10 unha

a = 60 / 10 = 6 m/ s²

Velocidade final:

v t = v o + en

v t = 6 + (6)(12)

v t = 6 + 72

vt = 78 m/s

Distancia percorrida en 12 segundos :

s = v o t + 1/2 en 2

s = (6)(12) + 1/2 (6)(12) 2

s = 72 + (3)(144)

s = 72 + 432

s = 504 metros

(1) Traballo realizado pola forza

W = F s = (60)(504) = 30,240 Joules

(2) A enerxía cinética final

KE = 1/2 mv t 2 = 1/2 (10)(78) 2 = (5)(6084) = 30,420 Xulios

(3) Poder

P = W / t = 30,240 / 12 = 2,520 Joules/segundo

(4) O aumento da enerxía cinética

ΔKE = 1/2 mv t 2 – 1/2 mv o 2 = 1/2 m (v t 2 – v o 2 ) = 1/2 (10)(78 2 – 6 2 ) = 5 (6084 –36) = 5 (6048)

ΔKE = 30,240 Joules

[irp]

5. O traballo máis grande faise co número de obxecto…

Enerxía cinética: problemas e solucións 1

Solución:

Traballo neto = cambio de enerxía cinética

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 )

A obra máis grande:

W 1 = ½ (8)(4² – 2² ) = (4)(16 – 4) = (4)(12) = 48 Joules

W² = ½ (8)(5² –3² ) = ( 4 )(25 – 9) = (4)(16) = 64 Joules

W 3 = ½ (10)(6² – 5² ) = (5)(36 – 25) = (5)(11) = 55 Joules

W 4 = ½ (10)(4² – 0² ) = (5)(16 – 0) = (5)(16) = 80 Joules

W 5 = ½ (20)(3² – 3² ) = (10)(9 – 9) = (10)(0) = 0 Joules

6. Un coche de 4000 kg viaxa en liña recta a 25 m/s. O coche desacelera de xeito que a velocidade final do coche é de 15 m/s. Cal é o traballo realizado sobre o coche?

Coñecido:

Masa (m) = 4000 kg

A velocidade inicial (v o ) = 25 m/s

A velocidade final (vt ) = 15 m/s

Búscase : Traballo realizado no coche

Solución:

W neto = ½ m (v t² – v o² ) = ½(4000)(15² -25² ) = (2000)(225-625) = (2000)(-400) = -800,000 Joules = -800 kJ

[irp]

7. Unha pelota de 0.1 kg lanzada horizontalmente a 6 m/s desde unha altura de 5 metros. Se a aceleración da gravidade é de 10 m/s² , cal é a enerxía cinética da pelota á altura de 2 metros?

Coñecido:Enerxía cinética: problemas e solucións 2

Masa (m) = 0.1 kg

A variación de altura (h) = 5 m – 2 m = 3 metros

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Buscada: A enerxía cinética a unha altura de 2 metros.

Solución:

O movemento dun proxectí pódese comprender analizando os compoñentes horizontais e verticais do movemento por separado. O movemento en dirección horizontal analízase como movemento a velocidade constante e o movemento en dirección vertical analízase como movemento de caída libre ou movemento vertical.

Enerxía mecánica inicial = enerxía potencial gravitatoria.

PE = mgh = (0.1)(10)(3) = 3 Joules.

Enerxía mecánica final = enerxía cinética.

KE = 3 Joules.

8. Un coche de 1000 kg acelera desde o repouso e viaxa a 5 m/s. Cal é o traballo realizado polo coche?

Coñecido:

Masa (m) = 1000 kg

Velocidade inicial (v o ) = 0

Velocidade final (vt ) = 5 m/s

Buscase: Traballo (S) realizado en coche

Solución:

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 )

Traballo realizado en coche:

W neto = ½ (1000)(5² – 0² ) = (500)(25–0) = (500)(25) = 12 500 joules

[irp]

9. Lánzase unha pelota de 500 gramos verticalmente cara arriba desde a superficie da Terra cunha velocidade inicial de 10 m/s² . A aceleración debida á gravidade é de 10 ms -2 . Cal é o traballo realizado pola forza do peso cando a pelota alcanza a altura máxima?

Coñecido :

Masa da bóla (m) = 500 gramos = 0.5 kg

Velocidade inicial (v o ) = 10 m/ s²

Velocidade final (vt ) = 0 (velocidade no punto máis alto)

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Buscase: Traballo (W) realizado por peso

Solución:

O traballo neto realizado pola forza neta sobre un obxecto = a variación na enerxía cinética.

W neto = ΔEK = EK t – EK o

Wnet = ½ mv t 2 – ½ mv o 2 = ½ m (v t 2 – v o 2 )

KE t = a enerxía cinética final, KE o = a enerxía cinética inicial, m = masa do obxecto, v t = a velocidade final do obxecto, v o = velocidade inicial do obxecto.

Rede:

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 ) = ½ (0.5)(0 2 – 10 2 )

W neto = (0.25)(-100) = -25 Joules

O signo menos indica que a dirección do desprazamento é oposta ao peso da pelota. A dirección da pelota é vertical e a dirección do peso é cara abaixo.

10. Un obxecto de 1 kg cae libremente cunha diferenza de altura de 2.5 metros. A aceleración debida á gravidade é de 10 ms -2 . Cal é o traballo realizado sobre o obxecto?

Coñecido:

Masa da bóla (m) = 1 kg

Velocidade inicial (v o ) = 0 m/s

Altura (h) = 2.5 metros

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Buscase: traballo neto durante o desprazamento

Solución:

Velocidade final da bóla ( vt )

Calculado usando a ecuación do movemento de caída libre. Coñecido: aceleración da gravidade (g) = 10 m/s² , cambio de altura da bóla (h) = 2.5 metros. Buscado: velocidade final.

v t² = 2 gh = 2(10)(2.5) = 2(25)

v t = √2(25)

v t = 5√2

Traballo neto = cambio na enerxía cinética

W net = ΔEK = ½ m (v t 2 – v o 2 ) = ½ (1){(5√2) 2 – 0 2 }

W neto = ½ (25)(2) = 25 Joules

[irp]

11. Un obxecto de 2 kg viaxa a 72 km/hora. Despois de percorrer 400 metros, a velocidade final do obxecto é de 144 km/hora. A aceleración debida á gravidade é de 10 ms -2 . Calcula o traballo neto.

Coñecido:

Masa do obxecto (m) = 2 kg

Velocidade inicial (v o ) = 72 km/hora = 20 m/s

Velocidade final (v t ) = 144 km/h = 40 m/s

Distancia (s) = 400 metros

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Buscase: A rede

Solución:

Traballo neto = cambios na enerxía cinética

W net = ΔEK = ½ m (v t 2 – v o 2 ) = ½ (2)(40 2 – 20 2 }

W neto = ½ (2)(1600 – 400) = 1200 Joules

12. Un obxecto de 2 kg viaxa a 2 ms –1 . O traballo realizado sobre o obxecto é de 21 Joules. Cal é a velocidade final do obxecto?

Coñecido:

Masa (m) = 2 kg

Velocidade inicial (v o ) = 2 m/s

Traballo (W) = 21 Joules

Buscada: velocidade final ( vt )

Solución:

W neto = ΔEK

W neto = 1/2 mv t² - 1/2 mv O²

W net = 1/2 m (v t 2 – v o 2 )

21 = 1/2 (2) (v t 2 – 2 2 )

21 = (v t 2 – 2 2 )

21 = v t 2 – 4

v t2 = 21 + 4 = 25

v t = √25

vt = 5 m/s

[irp]

1 3. Unha forza constante de 8 N actúa sobre un obxecto cunha masa de 16 kg. Se o obxecto está inicialmente en repouso, determina a velocidade do obxecto despois de que a forza actúe sobre el durante 4 segundos.

Coñecido:

Forza constante (F) = 8 Newtons

Masa do obxecto (m) = 16 kg

Velocidade inicial do obxecto (v o ) = 0 m/s

Forza no intervalo de tempo que actúa sobre o obxecto (t) = 4 segundos

Buscada: A velocidade final ( vt )

Solución:

Traballo = A variación da enerxía cinética

W = KE final – KE inicial

W = ½ mv t² – ½ mv O²

W = ½ mv t² – 0

W = ½ mv t² —— Ecuación 1

Traballo = Forza x Desprazamento

W = F d

L = 8 días

Usa a ecuación do movemento lineal non uniforme que aparece a continuación para calcular o desprazamento (d):

d = v o t + ½ en 2

d = desprazamento, v o = velocidade inicial, t = intervalo de tempo, a = aceleración

d = 0 + ½ en 2 = ½ en 2 —-> a = (v t – v o ) / t = v t / t

d = ½ (v t / t) t²

d = ½ (vt ) t

Cambia o desprazamento (d) na ecuación do traballo co desprazamento (d) nesta ecuación:

L = 8 días

W = 8(1/2)(v t )(t)

W = (4)(v t )(t) —— ecuación 2

Ecuación 1 = Ecuación 2

O = O

½ mv t² = (4)(v t )(t)

½ mv t = (4)(t)

½ (16)(v t ) = 4(4)

8 v t = 16

vt = 16 / 8

v t = 2 metros/segundo

14. Para aumentar a velocidade dun obxecto ao dobre da velocidade inicial, determina o traballo necesario no proceso...

Coñecido:

Masa do obxecto (m) = 1 kg

Velocidade inicial (v o ) = 1 m/s

Velocidade final (vt ) = 2 x velocidade inicial = 2 x 1 = 2 m/s

Buscase: Traballo

Solución:

Enerxía cinética inicial:

KE inicial = ½ mv o 2 = ½ (1) (1) 2 = ½ (1) (1) = ½ (1) = 0.5

A enerxía cinética final cando a velocidade do obxecto duplica a súa velocidade inicial:

TO final = ½ mv t 2 = ½ (1)(2) 2 = ½ (4) = 2

Teorema da enerxía cinética por traballo:

Traballo = A variación da enerxía cinética

Traballo = Enerxía cinética final – Enerxía cinética inicial

Traballo = 2 – 0.5

Traballo = 1.5

A enerxía cinética inicial = 0.5

Traballo = 3 x 0.5 = 1.5

Traballo necesario 3 veces a súa enerxía cinética inicial.

15. Un coche cunha masa de 1500 kg móvese a unha velocidade de 36 km/hora por unha estrada horizontal lineal e lisa. O coche acelerou a 72 km/hora. Determina o traballo necesario para acelerar o coche.

Coñecido:

Masa do coche (m) = 1500 kg

Velocidade inicial do coche (v o ) = 36 km/hora = 36,000 metros / 3600 segundos = 10 metros/segundo

Velocidade final do coche (vt ) = 72 km/hora = 72,000 metros / 3600 segundos = 20 metros/segundo

Búscase: Traballo necesario para acelerar o coche

Solución:

Teorema da enerxía cinética por traballo:

W = EK final – EK inicial

W = ½ mv t 2 – ½ mv o 2 = ½ m (v t 2 –v o 2 )

W = ½ (1500)( 20² – 10² )

W = ½ (1500)(400 – 100)

W = ½ (1500)(300)

W = (1500)(150)

W = 225,000 Joules

16. Un obxecto cunha masa de 2 kg móvese inicialmente a unha velocidade de 72 km/h -1 . Despois de desprazarse por unha estrada horizontal en liña recta ata 400 m, a velocidade do obxecto é de 144 km/h -1 . Determina o traballo total sobre o obxecto.

Coñecido:

Masa do obxecto (m) = 2 kg

Velocidade inicial (v o ) = 72 km/hora = 72,000 metros / 3600 segundos = 20 m/s

Velocidade final (v t ) = 144 km/hora = 144,000 metros / 3600 segundos = 40 m/s

Desprazamento do obxecto = 400 metros

Buscase: traballo de rede no obxecto

Solución:

O teorema da enerxía cinética-traballo afirma que o traballo neto que actúa sobre un obxecto é igual á variación da enerxía cinética do obxecto.

W neto = A final – A inicial

W neto = ½ mv t² – ½ mv O²

W net = ½ m (v t 2 – v o 2 )

W net = ½ (2)(40 2 – 20 2 )

W neto = 1600 – 400

W neto = 1200 Joule

Περιγραφή:

W = Traballo, EC = enerxía cinética

Enerxía cinética

17. Unha bala de 10 gramos que se move a unha velocidade constante de 100 m/s. Cal é a enerxía cinética da bala?

Coñecido:

Masa da bala (m) = 10 gramos = 10/1000 quilogramos = 1/100 quilogramos = 0.01 quilogramos

Velocidade da bala (v) = 100 metros/segundo

Busca: enerxía cinética

Solución:

KE = 1/2 mv²

KE = 1/2 (0,01 kg)(100 m/s) ²

KE = 1/2 (0,01 kg)(10.000 m 2 /s 2 )

KE = (0,01 kg)(5000 m 2 /s 2 )

KE = 50 kg m² / s²

KE = 50 Joules

[wpdm_package id='1191′]

  1. Traballo realizado por problemas de forza e solucións
  2. Problemas e solucións de traballo-enerxía cinética
  3. Principios de traballo-enerxía mecánica, problemas e solucións
  4. Problemas e solucións de enerxía potencial gravitacional
  5. Problemas e solucións de enerxía potencial de resortes elásticos
  6. Problemas e solucións de enerxía
  7. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento de caída libre
  8. Aplicación da conservación da enerxía mecánica para o movemento ascendente e descendente en caída libre
  9. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento nunha superficie curva
  10. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento nun plano inclinado
  11. Aplicación da conservación da enerxía mecánica ao movemento dun proxectí

Deixe un comentario