9 exemplos de preguntas sobre forza normal
1. Un bloque está en repouso sobre unha superficie plana. A masa do bloque (m) = 1 kg, a aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2A magnitude e a dirección da forza normal (N) son...
Discusión
É coñecido :
Masa do bloque (m) = 1 kg
Aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2
Gravidade (w) = mg = (1 kg)(10 m/s2) = 10 kg m/s2 = 10 Newtons
Preguntado/a magnitude e dirección da forza normal (N)
Jawab :
A dirección da forza normal (N) móstrase como se mostra a continuación.

A magnitude da forza normal
A Primeira Lei de Newton afirma que se un obxecto está en repouso, a forza resultante que actúa sobre o obxecto é 0. Existe unha forza cara abaixo (w). Dado que o bloque está en repouso, debe haber unha forza cara arriba que equilibre o peso, polo que a forza resultante é cero. A forza cara arriba que equilibra o peso é a forza normal (N). Matematicamente:
2. Ambos bloques están en repouso. A masa do bloque 1 (m1) = 1 kg, masa do bloque 2 (m2) = 2 kg, aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2A magnitude e a dirección da forza normal que actúa sobre o bloque 1 (N1) e bloque 2 (N2) é…
Discusión
É coñecido :
Masa do bloque 1 (m1) = 1 kg
Masa do bloque 2 (m2) = 2 kg
Aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2
Peso do bloque 1 (w1) = m1 g = (1)(10 m/s2) = 10 kg m/s2 = 10 Newtons
Peso do bloque 2 (w2) = m2 g = (2)(10 m/s2) = 20 kg m/s2 = 20 Newtons
Preguntado/a : R1 e N2
Jawab :
(a) A forza normal que actúa sobre o bloque 1 (N1)
N1 = w1 = 10 Newtons
Dirección N1 como na imaxe de arriba.
(b) A forza normal que actúa sobre o bloque 2 (N2)
N2 = w1 +w2 = 10 Newtons + 20 Newtons = 30 Newtons
Dirección N2 como na imaxe de arriba.
3. O bloque está en repouso. A masa do bloque (m) = 2 kg, a aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2, forza F = 10 Newton. A magnitude e a dirección da forza normal (N) que actúa sobre o bloque é…
Discusión
É coñecido :
Masa do bloque (m) = 2 kg
Aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2
Gravidade (w) = mg = (2 kg)(10 m/s2) = 20 kg m/s2 = 20 Newtons
Forza (F) = 10 Newtons
Preguntado/a magnitude e dirección da forza normal (N)
Jawab :
A dirección da forza normal é como na imaxe de arriba.
A magnitude da forza normal:
4. O bloque está en repouso. A masa do bloque (m) = 1 kg, a aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2, forza F1 = 10 Newtons, F2 = 20 Newton. A magnitude e a dirección da forza normal (N) que actúa sobre o bloque é…
Discusión
É coñecido :
Masa do bloque (m) = 1 kg
Aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2
Gravidade (w) = mg = (1 kg)(10 m/s2) = 10 kg m/s2 = 10 Newtons
F1 = 10 Newtons
F2 = 20 Newtons
Preguntado/a magnitude e dirección da forza normal (N)
Jawab :
A dirección da forza normal é como na imaxe de arriba.
5. Masa do bloque (m) = 2 kg, aceleración da gravidade (g) = 10 m/s2, ángulo = 60oA magnitude e a dirección da forza normal (N) que actúa sobre o bloque é…
Discusión
Lenda:
w = gravidade, wx = compoñente da gravidade paralela á superficie do plano inclinado, wy = compoñente da forza da gravidade perpendicular ao plano inclinado, N = forza normal, fk = forza de rozamento cinética.
É coñecido :
Preguntado/a magnitude e dirección da forza normal (N)
Jawab :
Un obxecto está estacionario, o que significa que non se move nunha dirección perpendicular á superficie do plano inclinado; polo tanto, segundo a primeira lei de Newton, a forza resultante nunha dirección perpendicular á superficie do plano inclinado debe ser igual a cero.
Hai dúas forzas que actúan perpendiculares á superficie do plano inclinado, concretamente a forza wy e a forza normal. A resultante destas dúas forzas = 0. Matematicamente:
Entón, a magnitude da forza normal é de 10 Newtons.
Forza normal : problemas e solucións
6. Observa a imaxe do bloque de embaixo! Se a masa do bloque é de 2 kg e a aceleración da gravidade é de 10 m s −2 , entón a forza normal experimentada polo bloque é….
A. 25 N
B. 30 N
C. 33 N
D. 43 N
E. 45 N
Discusión
Sábese que:
w = mg = (2 kg)(10 m/s2) = 20 kg m/s2 = 20 Newtons
F1 = 10 N
F2 = 5 N
Preguntou:
Forza normal (N) experimentada polo bloque?
Resposta:
A forza resultante na dirección vertical é:
F1 + w – F2 = 10 N + 20 N – 5 N = 25 N
Se a forza descendente = 25 N, entón a forza normal = 25 N, polo que o obxecto está estacionario.
A resposta correcta é A.
7. Se a forza normal que actúa sobre o bloque é de 20 N, entón a magnitude e a dirección da forza externa que actúa sobre o bloque son...
A. 50 N e menos
B. 30 N e máis
C. 30 N e menos
D. 20 N e máis
E. 20 N e menos
Discusión
Sábese que:
Gravidade (w) = 40 N
Forza normal (N) = 20 N
Pregunta: Cal é a magnitude e a dirección da forza externa para que a forza normal = 20 N?
Resposta:
A magnitude da forza normal = 20 N e a dirección da forza normal é cara arriba. O obxecto está en repouso, polo tanto, a dirección da forza cara abaixo que equilibra a forza normal debe ser igual a 20 N.
A magnitude da gravidade = 40 N e a dirección é cara abaixo, polo que se necesita unha forza externa de 20 N dirixida cara arriba.
A resposta correcta é D.
8. Observa a seguinte imaxe dun bloque. Se a masa do bloque é de 3 kg e a aceleración da gravidade é de 10 m s −2 , entón a forza normal experimentada polo bloque é ….
A. 27 N
B. 30 N
C. 33 N
D. 43 N
E. 45 N
Discusión
Sábese que:
w = mg = (3 kg)(10 m/s2) = 30 Newton (dirección descendente)
F1 = 5 N (dirección descendente)
F2 = 8 N (dirección ascendente)
Pregunta: Forza normal (N)?
Resposta:
A forza normal é exercida polo chan sobre a viga e é perpendicular á superficie do chan. Ademais da forza normal, hai tres forzas que actúan sobre a viga, concretamente F1, F2 e w. A magnitude da forza normal é igual á resultante destas tres forzas, de xeito que forza resultante na dirección vertical é igual a cero, o obxecto está quieto e Primeira lei de Newton cumprido.
As forzas na mesma dirección súmanse e as de direccións opostas réstanse.
w + F1 – F2 = 30 + 5 – 8 = 35 – 8 = 27 N
A resultante destas tres forzas é de 27 N. A magnitude da forza normal = 27 Newtons.
A resposta correcta é A.
9. Se a forza normal que actúa sobre o bloque é de 20 N, entón a magnitude e a dirección da forza externa que actúa sobre o bloque son...
A. 50 N e menos
B. 30 N e máis
C. 30 N e menos
D. 20 N e máis
E. 20 N e menos
Discusión
Sábese que:
w = 50 N
N = 20 N
Pregunta: Cal é a magnitude da forza externa (F) que actúa sobre o bloque?
Resposta:
Para que a forza normal (N) = 20 N, debe haber unha forza externa (F) = 30 N e na dirección oposta a gravidade (w) = 50 N.
A magnitude da forza externa (F) = 30 N, a dirección da forza externa é cara arriba.
A resposta correcta é B.