Preguntes d'exemple de moviment de caiguda lliure

16 exemples de preguntes sobre moviment de caiguda lliure.

1. El coco es desprèn de la tija i arriba a terra al cap de tres segons. Quina és la velocitat del coco quan toca terra? g = 10 m/s2
Discussió
És conegut :
t = 3 segons
g = 10 m/s2
Preguntat :
Velocitat final (v)t)?
Jawab :
Sense fórmula.
Quan cau lliurement, la fruita experimenta una acceleració gravitatòria de 10 m/s2 o 10 m/s per segon. Això significa que la velocitat de la fruita augmenta en 10 m/s cada segon.
Després de 1 segons, la velocitat de la fruita = 10 m/s
Després de 2 segons, la velocitat de la fruita = 20 m/s
Després de 3 segons, la velocitat de la fruita = 30 m/s.
Utilitzant la fórmula.
Fórmula GLBB :
vt = vo + gt
h = vo t + ½ gt2
vt2 = vo2 + 2 gh
En caiguda lliure, l'objecte no té velocitat inicial (vo = 0). Per tant, la fórmula anterior canvia a:
Fórmula GJB :
vt = gt
h = ½ gt2
vt2 = 2 gh
Descripció: vt = velocitat final, g = acceleració deguda a la gravetat, t = interval de temps, h = altura.
Donat g i t, es demana vt per tant, utilitzeu la primera fórmula.
vt = gt
vt = (10)(3)
vt = 30 m/s
Velocitat final del fruit = 30 m/s

2. Un objecte cau lliurement des d'una alçada de 5 metres sobre el terra. Determineu (a) la velocitat del coco quan toca el terra (b) L'interval de temps que triga la fruita a caure fins que arriba al terra.
g = 10 m/s2
Discussió
És conegut :
h = 5 metres
g = 10 m/s2
Preguntat :
(a) Velocitat final (v)t)?
(b) Interval de temps (t) ?
Jawab :
Fórmula GJB :
vt = gt
h = ½ gt2
vt2 = 2 gh
(a) Velocitat final (v)t)
Donats h i g, es demana vt per tant, utilitzeu la tercera fórmula.
vt2 = 2 gh = 2(10)(5) = 100
vt = 10 m/s
(b) Interval de temps (t)
Donats h i g, per trobar t, utilitzeu la segona fórmula.
h = ½ gt2
5 = ½ (10) t2
5 = 5 t2
t2 = 5/5 = 1
t = 1 segons
Interval de temps = 1 segon

3. Es deixa caure una pilota des d'una certa altura. Determineu (a) l'acceleració de l'objecte (b) la distància recorreguda en 3 segons (c) l'interval de temps que triga l'objecte a assolir una velocitat de 20 m/s
g = 10 m/s2
Discussió
És conegut :
g = 10 m/s2
Preguntat :
(a) Acceleració (a) ?
(b) Distància recorreguda (h) si t = 3 segons?
(c) Interval de temps (t) si vt = 20 m/s?
Jawab :
Fórmula GJB
vt = gt
h = ½ gt2
vt2 = 2 gh
(a) Acceleració (a) ?
Acceleració de l'objecte = acceleració deguda a la gravetat = 10 m/s2Això significa que la velocitat de l'objecte augmenta en 10 m/s per segon.
(b) Distància recorreguda (h) si t = 3 segons?
Donat g = 10 i t = 3, per trobar h, utilitzeu la segona fórmula.
h = ½ gt2 = ½ (10)(3) = (5)(32) = (5)(9) = 45 metres
(c) Interval de temps (t) si vt = 20 m/s?
Donat g = 10 i vt = 20, es demana a t, per tant, utilitzar la primera fórmula.
vt = gt
20 = (10) t
t = 20 / 10 = 2 segons

4. Es deixa caure una pedra des de dalt d'una torre de 80 metres d'alçada. Si l'acceleració deguda a la gravetat és de 10 m/s2, la velocitat de la pedra quan toca el terra és…
A. 10 m/s
B. 20 m/s
C. 30 m/s
D. 40 m/s
E. 50 m/s
Discussió
Se sap que:
h = 80 metres
g = 10 m/s2
Preguntat:
Velocitat final (v)t) roca?
Resposta:

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 1

La resposta correcta és D.

5. Un objecte es deixa caure des d'un edifici de diversos pisos sense velocitat inicial. Després de dos segons, l'objecte arriba a terra (g = 10 m/s)2). L'alçada des de la qual es deixa caure un objecte és...
A. 10 metres
B. 20 metres
C. 30 metres
D. 40 metres
E. 50 metres
Discussió
Se sap que:
t = 2 segons
g = 10 m/s2
Preguntat:
Alçada (h) ?
Resposta:

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 2

La resposta correcta és B.

6. Es deixa caure una pilota des d'una alçada X tal com es mostra a la figura següent. Si l'alçada de la pilota en el moment del primer rebot és de 50 cm i el segon rebot és de 20 cm, aleshores la magnitud de x és….
Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 3A. 60 cm
B. 70 cm
C. 100 cm
D. 125 cm
150 cm
Discussió

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 4

La resposta correcta és D.

7. Mireu la imatge següent! Inicialment, la pilota es deixa anar des de la posició (1) i, després de tocar el terra, la pilota rebota. Si g = 10 ms-2, aleshores l'alçada h és….
Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 5A. 74 cm
B. 70 cm
C. 66 cm
D. 64 cm
60 cm
Discussió

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 6

La resposta correcta és D.

8. Es deixa caure una pedra des de dalt d'una torre de 45 m d'alçada. Si l'acceleració deguda a la gravetat és de 10 m/s -2 , la velocitat de la pedra quan toca el terra és...

A. 25 ms-1
B. 30 ms-1
C. 35 ms-1
D. 40 ms-1
E. 45 ms-1

Discussió
És conegut :
Alçada (h) = 45 metres
Acceleració deguda a la gravetat (g) = 10 m/s2
Preguntat : La velocitat de la pedra quan toca el terra (v)t)
Jawab :
Fórmula moviment de caiguda lliure :
vt2 = 2 gh
La velocitat de la pedra quan toca terra :
vt2 = 2 (10)(45) = 900
vt = √900 = 30 m/s2
La resposta correcta és B.

9. Un objecte cau des de dalt d'una torre sense velocitat inicial. Després de 2 segons, l'objecte arriba a terra. Si g = 10 ms -2 , aleshores l'alçada de la torre és...

A. 40 m
B. 25 m
C. 20 m
D. 10 m
E. 5 m

Discussió
És conegut :
Interval de temps (t) = 2 segons
Acceleració deguda a la gravetat (g) = 10 m/s2
Preguntat : Alçada de la torre (h)

Jawab :
Fórmula del moviment de caiguda lliure :
h = ½ gt2
Alçada de la torre :
h = ½ (10)(2)2 = (5)(4) = 20 metres
La resposta correcta és C.

10. Un objecte de 2 kg cau lliurement des d'una alçada de 20 m sobre el terra. Quant de temps triga l'objecte a arribar al terra? (g = 10 ms)-2)
A. 20 segons
B. 18 segons
C. 10 segons
D. 5 segons
E. 2 segons
Discussió
La massa d'un objecte no es té en compte per resoldre problemes de caiguda lliure.
És conegut :
Alçada (h) = 20 metres
Acceleració deguda a la gravetat (g) = 10 m/s2
Preguntat : Interval de temps que triga l'objecte a arribar a terra (t)
Jawab :
Fórmula del moviment de caiguda lliure :
h = ½ gt2
L'interval de temps que triga un objecte a arribar a terra :
20 = ½ (10)(t)2)
20= (5)(t)2)
20/5 = t2
4 = t2
t = √4
t = 2 segons
La resposta correcta és E.

11. Es deixa caure una pedra des de dalt d'una torre de 45 m d'alçada. Si l'acceleració deguda a la gravetat és de 10 m/s-2, la velocitat de la pedra quan toca el terra és…
A. 25 ms-1
B. 30 ms-1
C. 35 ms-1
D. 40 ms-1
E. 45 ms-1
Discussió

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 7

12. Un objecte cau des de dalt d'una torre sense velocitat inicial, després de 2 segons l'objecte arriba a terra. Si g = 10 ms-2, aleshores l'alçada de la torre és...
A. 40 m
B. 25 m
C. 20 m
D. 10 m
E. 5 m
Discussió

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 8

13. Un objecte de 2 kg cau lliurement des d'una alçada de 20 m sobre el terra. Quant de temps triga l'objecte a arribar al terra? (g = 10 ms)-2)
A. 20 segons
B. 18 segons
C. 10 segons
D. 5 segons
E. 2 segons
Discussió
La massa d'un objecte no es té en compte per resoldre problemes de caiguda lliure.

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 9

14. Els cocos i els mangos cauen junts des d'una alçada d'h1 i h2Quan h1 : h2 = 2 : 1, de manera que la relació entre el temps de caiguda entre un coco i un mango és...
A. 1:2
B. 1 : 2√2
C. √2 : 1
D. 2: 1
E. 2√2 : 1
Discussió
Se sap que:
Els cocos cauen des d'una alçada d'h1 = 2
El mango va caure des d'una alçada de h2 = 1
Acceleració deguda a la gravetat = g
Pregunta: Comparació del temps de caiguda entre un coco i un mango (t1 : t2)
Resposta:
Donada l'alçada (h) i el temps (t), la fórmula de moviment de caiguda lliure utilitzada és h = 1/2 gt2

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 10

La resposta correcta és D.

15. Un objecte es deixa caure des d'una altura h per sobre del terra. Després d'arribar al terra, la seva velocitat és de 10 m/s.-1, aleshores el temps necessari per assolir una alçada de 1/2 h des del terra (g = 10 ms-2) és…
A. 1/2 √2 segons
B. 1 segons
C. √2 segons
D. 5 segons
E. 5√2 segons
Discussió
Se sap que:
Velocitat final (v)t) = 10 m/s
Acceleració deguda a la gravetat (g) = 10 m/s2
Pregunta: El temps necessari per assolir una alçada de 1/2 h des del terra
Resposta:
Calcula l'alçada h:
Se sap que v.t i g, va demanar h, així que utilitzeu la fórmula del moviment de caiguda lliure vt2 = 2 g h.

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 11

Alçada 1/2 h = 1/2 (5 metres) = 2,5 metres. El temps necessari per assolir una alçada de 2,5 metres des del terra és:

Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 12

16. Mira la imatge següent!
Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 13El moviment d'un coco que cau (imatge I) i el moviment d'una pilota llançada verticalment cap amunt fins al punt més alt per un estudiant (imatge II) tenen el tipus de moviment...
Exemple de moviment de caiguda lliure Pregunta 14Discussió
Figura 1 = moviment de caiguda lliure = moviment lineal uniformement accelerat (GLBB)
Figura 2 = moviment vertical ascendent = moviment lineal uniformement accelerat (GLBB) desaccelerat
La resposta correcta és A.

Preguntes sobre moviment de caiguda lliure
1. El coco es desprèn de la tija i arriba a terra al cap de dos segons. Quina és la velocitat del coco quan toca terra? g = 10 m/s2
Resposta:
20 m / s
2. Un objecte cau lliurement des d'una alçada de 20 metres sobre el terra. Determineu (a) la velocitat del coco quan toca el terra (b) L'interval de temps que triga la fruita a caure fins que arriba al terra.
g = 10 m/s2
Resposta:
(a) = 20 m/s, (b) = 2 segons
3. Es deixa caure una pilota des d'una certa altura. Determineu (a) l'acceleració de l'objecte (b) la distància recorreguda en 5 segons (c) l'interval de temps que triga l'objecte a assolir una velocitat de 10 m/s
g = 10 m/s2
Resposta:
(a) = 10 m/s2, (b) = 125 metres, (c) 1 segon

[Català: Moviment de caiguda lliure: problemes i solucions ]