Exemplos de preguntas sobre fluídos estáticos

15 exemplos de problemas de fluídos estáticos

Presión hidrostática

1. A diferenza na presión hidrostática do sangue entre o cerebro e as plantas dos pés dunha persoa que mide 165 cm de altura é... (Supoñamos que a densidade do sangue é de 1,0 × 10³ kg /m³ e g = 10 m/ s² )

A. 1,65 × 10² N / m²

B. 1,65 × 10³ N / m²

C. 1,65 × 10⁴ N / m².

D. 0,83 × 10⁴ N / m³

E. 0,83 × 10³ N / m²

Discusión

Sábese que:

Indica todas as unidades do Sistema Internacional

Altura (h) = 165 cm = 165/100 metros = 1,65 metros

Densidade do sangue ( ρ) = 1,0 × 10³ kg / m³

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Pregunta: Presión hidrostática

Resposta:

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 1

Buques de conexión

2. Observa a seguinte imaxe:

Un tubo en U énchese inicialmente con auga cunha densidade de 1000 kg.m -3 , despois vértese aceite de cociña nun dos tubos de xeito que a posición estable se amose como na imaxe. Se a altura da columna de aceite é de 8 cm e a columna de auga é de 5 cm, a densidade do aceite de cociña é...

A. 520 kg.m-3Pregunta de exemplo sobre fluído estático 2

B. 525 kg.m -3

C. 600 kg.m -3

D. 625 kg.m -3

E. 720 kg.m -3

Discusión

Sábese que:

Densidade da auga = 1000 kg.m -3

Altura da auga = 5 cm

Altura do aceite de cociña = 8 cm

Pregunta: Densidade do aceite de cociña

Resposta:

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 3

A resposta correcta é D.

Flotabilidade

3. Unha pedra cun volume de 0,5 m³ está completamente mergullada nun líquido cunha densidade de 1,5 g cm⁻³ . Se a aceleración da gravidade é de 10 m s⁻² , a pedra experimentará unha forza cara arriba de...

A. 1.500 N

B. 3.000 N

C. 4.500 N

D. 7.500 N

E. 9.000 N

Discusión

Sábese que:

Volume da pedra (V) = 0,5 m³

Densidade do líquido ( ρ) = 1,5 gr cm –3 = 1500 kg m -3

Aceleración da gravidade (g) = 10 ms -2

Pregunta: A forza de flotación (FA ) experimentada pola pedra

Resposta:

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 4

A resposta correcta é D.

Obxectos flotantes

4. Un anaco de xeo flotando no mar ten o aspecto da imaxe. Se a densidade da auga do mar é de 1,2 gr cm –3 e a densidade dun anaco de xeo é de 0,9 gr c –3, entón o volume dun anaco de xeo que está mergullado (entra) en auga do mar é igual ao... volume que aparece.

A. 2 vecesPregunta de exemplo sobre fluído estático 8

B. 3 veces

C. 4 veces

D. 5 veces

E. 6 veces

Discusión

Sábese que:

A densidade da auga do mar ( ρ mar ) = 1,2 gr cm –3

Densidade do xeo (ρ es ) = 0,9 gr c –3

Pregunta: O volume de xeo mergullado na auga do mar é o mesmo que o volume que aparece.

Resposta:

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 9

Entón, o volume de xeo mergullado na auga do mar é igual a 3 veces o volume que aparece (3 x 0,25 = 0,75).

A resposta correcta é B.

5. Un obxecto flota nun líquido con 2/3 do obxecto mergullado. Se a densidade do obxecto é de 0,6 g cm3 , entón a densidade do líquido é….

A. 1.800 kg m³

B. 1.500 kg m³

C. 1.200 kg m³

D. 900 kg m³

E. 600 kg m³

Discusión

Sábese que:

Parte do obxecto que está mergullada = 2/3

Densidade do obxecto = 0,6 gr cm³ = 600 kg m³

Pregunta: Densidade dun líquido (x)

Resposta:

A parte do obxecto que está mergullada é igual á relación de densidades:

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 9

A densidade do líquido é de 900 kg m³

A resposta correcta é D.

6. Un anaco de madeira flota con 3/5 da súa parte mergullada na auga. Se a densidade da auga é 1 × 10³ kg /m³ , entón a densidade da madeira é…

A. 2 × 10² kg / m³

B. 4 × 10² kg / m³

C. 6 × 10² kg / m³

D. 8 × 10² kg / m³

E. 10 × 10² kg / m³

Discusión

Sábese que:

Parte do obxecto que está mergullada = 3/5

Densidade da auga = 1×10³ kg /m³ = 1000 kg/ m³

Pregunta: Densidade da madeira (x)

Resposta:

A parte do obxecto que está mergullada é igual á relación de densidades:

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 10

A densidade da madeira é de 600 kg/m³ = 6 x 10² kg / m³

A resposta correcta é C.

7. Observa a seguinte imaxe de bloque!

Un bloque está mergullado en dous líquidos diferentes. Cando se mergulla no líquido A, mergúllase o 0,6 do bloque. Cando se mergulla no líquido B, mergúllase o 0,5 do bloque. A relación das densidades dos líquidos A e B é…

A. 1:1Pregunta de exemplo sobre fluído estático 13

B. 4:5

C. 5:4

D. 5:6

E. 6:5

Discusión

Sábese que:

Densidade do bloque = x

A parte do obxecto mergullada no líquido A = 0,6

Densidade do líquido A = y

A parte do obxecto mergullada no líquido B = 0,5

Densidade do líquido B = z

Pregunta: Comparación da densidade dos líquidos A e B (y:z)

Resposta:

A parte dun obxecto mergullada nun líquido é igual á relación entre a densidade do obxecto e a densidade do líquido.

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 18

Substitúe x na ecuación 2 por x na ecuación 1 :

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 19

A resposta correcta é D.

8. Mira a imaxe!

Un obxecto, cando se coloca no líquido P, flota coa metade do seu volume por debaixo da superficie do líquido e, cando se coloca no líquido Q, o obxecto flota. A relación entre as densidades dos líquidos P e Q é…

A. 1:2Pregunta de exemplo sobre fluído estático 20

B. 2:1

C. 2:3

D. 3:1

E. 3:4

Discusión

Sábese que:

Densidade do obxecto = x

A parte do obxecto mergullada no líquido P = 1/2 = 0,5

Densidade do líquido P = y

A parte do obxecto mergullada no líquido Q = 1 (todas as partes do obxecto están mergulladas)

Densidade do líquido Q = z

Pregunta: Comparación da densidade dos líquidos P e Q (y:z)

Resposta:

A parte dun obxecto mergullada nun líquido é igual á relación entre a densidade do obxecto e a densidade do líquido.

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 24

Substitúe x na ecuación 2 por x na ecuación 1 :

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 25

A resposta correcta é B.

9. Un anaco de madeira flota en aceite (densidade = 800 kg.m -3 ) ata que 4/5 do seu volume está en aceite, entón a densidade da madeira é....

A. 16 kg.m -3

B. 64 kg.m -3

C. 160 kg.m -3

D. 270 kg.m -3

E. 640 kg.m -3

Discusión

Sábese que:

Densidade do aceite ( ρ) = 800 kg.m -3

Parte do obxecto que está mergullada = 4/5

Pregunta: Densidade da madeira

Resposta:

A parte do obxecto que está mergullada é igual á relación de densidades:

Pregunta de exemplo sobre fluído estático 28

A densidade da madeira é de 640 kg/ m³.

A resposta correcta é E.

10. Un bloque no aire pesa 50 N. Cando se pesa na auga, o seu peso convértese en 30 N. Se a densidade da auga = 103 kg.m -3 , entón a densidade do bloque é...

A. 1500 kg.m -3

B. 2000 kg.m -3

C. 2500 kg.m -3

D. 3000 kg.m -3

E. 4000 kg.m -3

Discusión

Sábese que:

Peso do bloque no aire (w) = 50 N

Peso do bloque en auga (p auga ) = 30 N

Densidade da auga ( ρ auga ) = 10³ kg.m⁻³ = 1000 kg.m⁻³

Aceleración da gravidade (g) = 10 m/ s²

Masa do bloque no aire (m) = w/g = 50/10 = 5 kg

Pregunta: Densidade do bloque ( ρ bloque )

Resposta:

Calcula a forza de flotación:

F A = ​​​​w – w auga = 50 – 30 = 20 N

Calcula o volume dun bloque mergullado na auga usando a fórmula da forza de flotación:

F A = ​​ρ g V

20 = (1000)(10) V

20 = (10.000) V

V = 20/10.000

V = 0,002 m³

Calcula a densidade do bloque:

ρ = m/V = 5/0,002 = 2500 kg/m 3

A resposta correcta é C.

Presión do fluído

11.
Mira a seguinte imaxe! Pregunta de exemplo sobre fluído estático 30A aceleración da gravidade é de 10 N/kg se a área da sección transversal do peixe presionado pola auga que está enriba del é de 6 cm2, entón a forza que empurra o peixe fóra da auga que está enriba del é…

  1. 5,1 N
  2. 85 N
  3. 8500 N
  4. 8600 N

Discusión
Sábese que:
Aceleración da gravidade (g) = 10 N/kg
Área da sección transversal do peixe (A) = 6 cm2 = 6 x 10-4 m2
Densidade da auga = 1 gramo/cm3 = 1 (10-3 kg) / 10-6 m3 = 103 kg / m3 = 1000 kg / m3
Altura da auga = 100 cm – 15 cm = 85 cm = 85 x 10-2 metro
Preguntou: A forza que empurra o peixe fóra da auga que está por riba del
Resposta:
Pregunta de exemplo sobre fluído estático 32A resposta correcta é A.

Capilaridade e tensión superficial dos líquidos

12. Canto máis pequena sexa a pinga de líquido, máis se asemellará a súa forma a unha esfera. Para un volume dado, pódese demostrar que unha esfera ten a menor superficie en comparación con outras formas. O concepto dunha pinga de líquido que se achega a unha esfera está relacionado co concepto de...

  1. Densidade
  2. Adhesión e cohesión
  3. tensión superficial
  4. Menisco e capilaridade

Discusión
A forma esférica das pingas de líquido está relacionada co concepto de tensión superficial. Matematicamente, a tensión superficial é a forza por unidade de lonxitude. A forza en cuestión é a cohesión. A cohesión é a atracción entre moléculas semellantes, mentres que a adhesión é a atracción entre moléculas diferentes.
A forza de cohesión máis forte entre as moléculas de auga e a forza adhesiva máis débil entre as moléculas de auga e as moléculas de aire ou outras moléculas fai que todas as moléculas de auga se atraian unhas ás outras e se xunten. As moléculas de auga do interior da pinga de auga atraen as moléculas de auga do exterior para que se acheguen máis. As moléculas de auga do exterior teñen unha forza adhesiva máis débil, polo que se achegan facilmente. E a forma da pinga de auga que se forma semella unha bóla. Neste proceso, a superficie da pinga de auga aparece tensa debido á forza atractiva entre as moléculas de auga.
A resposta correcta é C.

13. O evento de ascenso de auga nun tubo capilar débese a que...

  1. A forza adhesiva entre a auga e o vidro é capaz de tirar da auga cara arriba
  2. A forza de cohesión entre a auga e o vidro é capaz de arrastrar a auga cara arriba
  3. a existencia da forza de Arquímedes
  4. a presión hidrostática na superficie da auga no tubo capilar é moi pequena

Discusión
A subida da auga nun tubo capilar ocorre porque a forza adhesiva entre as moléculas de auga e as moléculas do tubo capilar é maior que a forza de cohesión entre as moléculas de auga. Polo tanto, a maior forza adhesiva entre as moléculas de auga e as moléculas do tubo capilar é capaz de tirar da auga cara arriba.
O tubo capilar pode ser un tubo de vidro, unha mecha de estufa, etc.
A resposta correcta é A.

Flotabilidade e lei de Arquímedes

14. Un barco que navega polo mar entra nun río bastante ancho e profundo. Se a densidade da auga do mar é de 1100 kg/m3 , a densidade da auga doce é de 1000 kg/m3 , entón a relación entre a forza de Arquímedes experimentada polo barco no mar e no río é...

  1. 11: 10
  2. 10: 11
  3. 121: 100
  4. 1: 1

Discusión
Sábese que:
Pregunta de exemplo sobre fluído estático 34Preguntou: Comparación da forza de Aquimedes experimentada polos barcos no mar e nos ríos
Resposta:
Se o obxecto flota, entón a forza de flotación (FA) = gravidade (w) :
Pregunta de exemplo sobre fluído estático 35A lei de Arquímedes establece que a forza de flotación que actúa sobre un obxecto mergullado nun fluído (auga) é igual ao peso do fluído (auga) que despraza. O volume dun obxecto mergullado nun fluído (auga) é igual ao volume do fluído (auga) desprazado.

Comparación do volume de obxectos mergullados en auga de mar e auga de río:
Pregunta de exemplo sobre fluído estático 36A resposta correcta é B.

15. Un bloque de madeira está mergullado en auga. Resulta que o 25 % da parte está por riba da superficie da auga e o 75 % está na auga. Se a densidade da auga é de 1 g/cm3 e a aceleración da gravidade é de 10 m/s2 , entón a densidade do bloque de madeira é…

  1. 0,025 kg / m3
  2. 0,075 g / cm3
  3. 0,250 kg / m3
  4. 0,750 g / cm3

Discusión
Sábese que:
A parte do bloque que está por riba da superficie da auga = 25% = 25/100 = 0,25
A parte do bloque que está mergullada en auga = 75% = 75/100 = 0,75
Densidade da auga = 1 g/cm3 = 1000 kg / m3
Aceleración da gravidade = 10 m/s2
Preguntou: Densidade dos bloques de madeira
Resposta:
O volume dun bloque mergullado en auga = a relación entre a densidade do bloque e a densidade da auga
Pregunta de exemplo sobre fluído estático 39A resposta correcta é D.

 

Orixe da pregunta:

Preguntas de física do exame nacional para o bacharelato/instituto profesional

Preguntas OSN de física para a escola secundaria

Deixar un comentario