Esempi di dumande nantu à u travagliu è l'energia

16 Esempii di Dumande nantu à u Travagliu è l'Energia

Teorema Energia Cinetica di u travagliu

1. Una forza custante di 60 N agisce per 12 secondi nantu à un oggettu cù una massa di 10 kg. L'oggettu

hà una velocità iniziale di 6 m/sec in a listessa direzzione chè a forza.

(1) U travagliu fattu nantu à l'ughjettu hè 30.240 joule

(2) L'energia cinetica finale di l'ughjettu hè 30.240 joule.

(3) A putenza prudutta hè di 2.520 watt

(4) L'aumentu di l'energia cinetica di l'ughjettu hè di 180 joule.

L'affermazione curretta hè…

A. 1, 2 è 3

B. 1 è 3

C. 1 è 4

D. solu 4

E. tutti anu ragione

Discussione

Hè cunnisciutu chì:

Forza (F) = 60 N

Intervallu di tempu (t) = 12 secondi

Massa di l'ughjettu (m) = 10 kg

Velocità iniziale (v o ) = 6 m/s

Quistione: Quale dichjarazione hè curretta?

Risposta:

Accelerazione di un ughjettu:

∑ F = ma

60 = 10 a

a = 60 / 10 = 6 m/ s²

Velocità finale:

v t = v o + à

v t = 6 + (6)(12)

v t = 6 + 72

vt = 78 m/ s

Distanza percorsa in 12 secondi:

s = v o t + 1/2 à 2

s = (6)(12) + 1/2 (6)(12) 2

s = 72 + (3)(144)

s = 72 + 432

s = 504 metri

(1) Travagliu fattu

W = F s = (60)(504) = 30.240 Joule

(2) Energia cinetica finale di l'ughjettu

EK = 1/2 mv t 2 = 1/2 (10)(78) 2 = (5)(6084) = 30.420 Joule

(3) Energia generata

P = W / t = 30.240 / 12 = 2.520 Joule/secondu

(4) Aumentu di l'energia cinetica

ΔEK = 1/2 mv t 2 – 1/2 mv o 2 = 1/2 m (v t 2 – v o 2 ) = 1/2 (10)(78 2 – 6 2 ) = 5 (6084 –36) = 5 (6048)

ΔEK = 30.240 Joule

A risposta curretta hè B.

2. I dati nantu à u cambiamentu di velocità di un ughjettu chì si move in linea retta sò presentati cusì. U travagliu più grande hè fattu da u numeru di l'ughjettu….

A. 1Discussione di l'energia cinetica 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5

Discussione

Teorema di l'energia cinetica di u travagliu:

Travagliu tutale = cambiamentu di energia cinetica

W tutale = ½ m (v t 2 – v o 2 )

L'imprese più grande sò:

W 1 = ½ (8)(4 2 – 2 2 ) = (4)(16 – 4) = (4)(12) = 48 Joule

W 2 = ½ (8)(5 2 –3 2 ) = (4)(25 – 9) = (4)(16) = 64 Joule

W 3 = ½ (10)(6 2 – 5 2 ) = (5)(36 – 25) = (5)(11) = 55 Joule

W 4 = ½ (10)(4 2 – 0 2 ) = (5)(16 – 0) = (5)(16) = 80 Joule

W 5 = ½ (20)(3 2 – 3 2 ) = (10)(9 – 9) = (10)(0) = 0 Joule

A risposta curretta hè D.

3. Odi guida una vittura cù una massa di 4000 kg nantu à una strada dritta à una velocità di 25 m/s. Videndu un ingorgu di trafficu da luntanu, frena a vittura in modu chì a velocità di a vittura diminuisca regularmente à 15 m/s. U travagliu fattu da a forza di frenata hè….

A. 200 kJ

B. 300 kJ

C. 400 kJ

D. 700 kJ

E. 800 kJ

Discussione

Hè cunnisciutu chì :

Massa di a vittura (m) = 4000 kg

Velocità iniziale di a vittura (v o ) = 25 m/s

Velocità finale di a vittura (vt ) = 15 m/s

Quistione : Travagliu (W) nant'à a vittura ?

Risposta :

Teorema di l'energia cinetica di u travagliu:

W tutale = ½ m (v t 2 – v o 2 ) = ½(4000)(15 2 -25 2 ) = (2000)(225-625) = (2000)(-400) = -800.000 Joule = -800 kilo Joule.

A risposta curretta hè E.

4. Una palla cù una massa di 0,1 kg hè lanciata orizzontalmente à una velocità di 6 m/s da u tettu di un edifiziu chì hè altu 5 m. Sè l'accelerazione di gravità in quellu locu hè 10 m/s 2 , allora l'energia cinetica di a palla à un'altezza di 2 m hè….

A. 6,8 J

B. 4,8 J

C. 3,8 J

D. 3 J

E. 2 J

Discussione

Hè cunnisciutu chì :

Massa (m) = 0,1 kg

Cambiamentu d'altezza (h) = 5 m – 2 m = 3 metri

Accelerazione di gravità (g) = 10 m/ s²

Quistione : energia cinetica (EK) à un'altezza di 2 metri?

Risposta :

Esempiu di travagliu è energia 1A traiettoria di a palla hè cum'è mostrata in l'imagine quì sottu.

U muvimentu parabolicu cum'è mostratu in l'imagine sopra hè una cumbinazione di dui muvimenti chì ponu esse analizati separatamente, induve u muvimentu in a direzzione urizzuntale hè in forma di muvimentu rettilineu regulare è u muvimentu in a direzzione verticale hè in forma di muvimentu di caduta libera.

Stu prublema hè risoltu aduprendu a lege di cunservazione di l'energia meccanica, dunque cunsideremu solu u muvimentu in a direzzione verticale in forma di muvimentu di caduta libera.

Ogni ughjettu chì si move in caduta libera ùn hà micca velocità iniziale (v o = 0) dunque l'energia cinetica iniziale di l'ughjettu hè zero (EK = ½ mv 2 = 0). Da l'altra parte, l'ughjettu principia à spustassi da un'altezza di 5 metri sopra a terra dunque l'ughjettu hà energia putenziale gravitazionale. Dunque l'energia meccanica iniziale di a palla hè l'energia putenziale gravitazionale. Quandu a palla principia à spustassi in ghjò, l'energia putenziale gravitazionale di a palla cambia forma in energia cinetica. L'energia putenziale gravitazionale chì cambia forma in energia cinetica quandu a palla si move da un'altezza di 5 metri sopra a terra à un'altezza di 2 metri sopra a terra hè: EP = mgh = (0,1)(10)(3) = 3 Joules. Quandu a palla hè à un'altezza di 2 metri sopra a terra, l'energia cinetica di a palla hè di 3 Joules.

A risposta curretta hè D.

5. Una vittura cù una massa di 1 tunnellata parte da u riposu. Un mumentu dopu, a so velocità hè di 5 m/s -1 . A quantità di travagliu fattu da u mutore di a vittura hè...

A. 1000 Joule

B. 2.500 Joule

C. 5.000 Joule

D. 12.500 Joule

E. 25.000 Joule

Discussione

Hè cunnisciutu chì :

Massa (m) = 1 tonnellata = 1000 kg

Velocità iniziale (v o ) = 0 (a vittura parte da u riposu)

Velocità finale (v t ) = 5 m/s

Quistione : Quantu travagliu (W) hè fattu da u mutore di a vittura ?

Risposta :

Teorema di l'energia cinetica di u travagliu:

W tutale = ½ m (v t 2 – v o 2 )

U travagliu fattu da u mutore di a vittura hè:

W tutale = ½ (1000)(5 2 – 0 2 ) = (500)(25 – 0) = (500)(25) = 12 500 Joule

A risposta curretta hè D.

6. Una palla cù una massa di 500 grammi hè lanciata verticalmente in altu da a terra cù una velocità iniziale di 10 ms -2 . Sè g = 10 ms -2 , tandu u travagliu fattu da a gravità di a palla quandu ghjunghje à a so altezza massima hè...

A. 2,5 J

B. 5,0 J

C. 25 J

D. 50 J

E. 500 J

Discussione

Ignurate a resistenza di l'aria.

Hè cunnisciutu chì :

Massa di a palla (m) = 500 grammi = 0,5 kg

Velocità iniziale (v o ) = 10 m/s 2

Velocità finale (vt ) = 0. À l'altezza massima, l'ughjettu hè in riposu per un mumentu prima di inverte a direzzione.

Accelerazione di gravità (g) = 10 m/ s²

Cercatu : Travagliu (W) fattu da a gravità di a palla

Risposta :

Teorema di l'energia cinetica di u travagliu :

U teorema di l'energia cinetica di u travagliu dice chì u travagliu tutale o u sforzu fattu da a forza risultante nantu à un ughjettu hè uguale à u cambiamentu di l'energia cinetica di l'ughjettu. A formula per u teorema di l'energia cinetica di u travagliu hè:

W totale = ΔEK = EK t – EK o

W tutale = ½ mv t² – ½ mv o² = ½ m ( v t² – v o² )

infurmazione:

EK t = energia cinetica finale, EK o = energia cinetica iniziale, m = massa di l'ughjettu, v t = velocità finale di l'ughjettu, v o = velocità iniziale di l'ughjettu.

Sforzu tutale :

U travagliu fattu da u pesu di a palla da u mumentu chì a palla hè lanciata finu à chì a palla righjunghji a so altezza massima hè:

W tutale = ½ m (v t 2 – v o 2 ) = ½ (0,5)(0 2 – 10 2 )

W tutale = (0,25)(-100) = -25 Joule

U segnu negativu indica chì a direzzione di u spustamentu di a palla hè opposta à a direzzione di a gravità di a palla. A direzzione di u spustamentu di a palla hè versu l'altu, mentre chì a direzzione di a gravità di a palla hè versu u bassu. A gravità face un travagliu negativu nantu à a palla, vale à dì chì u travagliu fattu da a gravità aumenta l'energia putenziale gravitaziunale di a palla è diminuisce a so energia cinetica. A gravità face un travagliu pusitivu se a direzzione di a gravità di a palla hè a listessa chè a direzzione di u spustamentu di a palla (a palla si move versu u bassu).

A risposta curretta hè C.

7. Una palla cù una massa di 1 kg hè lasciata cascà senza velocità iniziale da a cima di un edifiziu attraversu a finestra A à u pianu superiore à a finestra B à u pianu inferiore cù una differenza d'altezza di 2,5 m (g = 10 ms -2 ). Quantu travagliu hè fattu per spustà a palla da a finestra A à a finestra B ?

A. 5 Joule

B. 15 Joule

C. 20 Joule

D. 25 Joule

E. 50 Joule

Discussione

Hè cunnisciutu chì :

Massa di a palla (m) = 1 kg

Velocità iniziale (v o ) = 0 m/s

Altezza (h) = 2,5 metri

Accelerazione di gravità (g) = 10 m/ s²

Quistione : Sforzu tutale durante u muvimentu di a palla

Risposta :

Velocità finale di a palla ( vt )

A palla cade senza velocità iniziale, dunque u muvimentu di a palla hè una caduta libera. Prima, calculate a velocità finale di a palla aduprendu a formula di caduta libera. Data l'accelerazione dovuta à a gravità (g) = 10 m/s² , u cambiamentu di l'altezza di a palla (h) = 2,5 metri, è si dumanda a velocità finale (vt ) , dunque aduprate a formula vt² = 2gh

v t 2 = 2 gh = 2(10)(2,5) = 2(25)

v t = √2(25) = 5√2

Cusì a velocità finale di a palla hè 5√2 m/s

Travagliu tutale = cambiamentu di energia cinetica

W tutale = ΔEK = ½ m (v t 2 – v o 2 ) = ½ (1){(5√2) 2 – 0 2 }

W tutale = ½ (25)(2) = 25 Joule

A risposta curretta hè D.

8. Un ughjettu cù una massa di 2 kg si move inizialmente à una velocità di 72 km/h -1 . Dopu avè mossu 400 m, a velocità di l'ughjettu diventa 144 km/h -1 è (g = 10 m/s -2 ). U travagliu tutale fattu da l'ughjettu in quellu mumentu hè...

A. 20 J

B. 60 J

C. 1.200 J

D. 2.000 J

E. 2.400 J

Discussione

Hè cunnisciutu chì :

Massa di l'ughjettu (m) = 2 kg

Velocità iniziale (v o ) = 72 km/h = 20 m/s

Velocità finale (v t ) = 144 km/h = 40 m/s

Distanza percorsa (s) = 400 metri

Accelerazione di gravità (g) = 10 m/ s²

Dumandatu : Sforzu tutale

Risposta :

Travagliu tutale = cambiamentu di energia cinetica

W tutale = ΔEK = ½ m (v t 2 – v o 2 ) = ½ (2)(40 2 – 20 2 }

W tutale = ½ (2)(1600 – 400) = 1200 Joule

A risposta curretta hè C.

9. Un ughjettu di 2 kg si move nantu à una superficia liscia à una velocità di 2 m/s –1 . Sè 21 joule di travagliu sò fatti nantu à l'ughjettu, a velocità di l'ughjettu cambierà à…

A. 1 ms –1

B. 2 ms –1

C. 3 ms –1

D. 5 ms –1

E. 17 ms –1

Discussione

Hè cunnisciutu chì:

Massa (m) = 2 kg

Velocità iniziale (v o ) = 2 m/s

Travagliu (W) = 21 Joule

Quistione: Velocità finale (v t )

Risposta:

U teorema di l'energia cinetica di u travagliu dice chì u travagliu tutale fattu nantu à un ughjettu hè uguale à u cambiamentu di l'energia cinetica di l'ughjettu. Matematicamente:

Wtotale = ΔEK

W tutale = 1/2 mv t 2 -1/2 mv o 2

W tutale = 1/2 m (v t 2 – v o 2 )

21 = 1/2 (2) (v t 2 – 2 2 )

21 = (v t 2 – 2 2 )

21 = v t 2 – 4

v t 2 = 21 + 4 = 25

v t = √25

vt = 5 m/ s

A risposta curretta hè D.

10. Una palla cù una massa di 500 grammi hè lanciata verticalmente in altu da a terra cù una velocità iniziale di 10 ms -2 . Sè g = 10 ms -2 , tandu u travagliu fattu da a gravità di a palla quandu ghjunghje à a so altezza massima hè...

A. 2,5 J
B. 5,0 J
C. 25 J
D. 50 J
E. 500 J

Discussione
Ignurate a resistenza di l'aria.
Hè cunnisciutu :
Massa di a palla (m) = 500 grammi = 0,5 kg
Velocità iniziale (vo) = 10 m/s2
Velocità finale (vt) = 0. À l'altezza massima, l'ughjettu hè fermu per un mumentu prima di inverte a direzzione.
Accelerazione di gravità (g) = 10 m/s2
Dumandatu : Travagliu (W) fattu da a gravità di a palla
Jawab :

Teorema di l'energia cinetica di u travagliu :
U teorema di l'energia cinetica di u travagliu dice chì u travagliu tutale o affari A formula di u teorema di l'energia cinetica di u travagliu per a forza risultante nantu à un ughjettu hè a listessa chè u cambiamentu di l'energia cinetica di l'ughjettu.
Wtutali = ΔEK = EKt – EKo
Wtutali = ½ mvt2 – ½ mvo2 = ½ m (vt2 - vo2)
infurmazione:
EKt = energia cinetica finale, EKo = energia cinetica iniziale, m = massa di l'ughjettu, vt = kecepatan fine di l'ughjettu, vo = velocità iniziale di l'ughjettu.
Sforzu tutale :
U travagliu fattu da u pesu di a palla da u mumentu chì a palla hè lanciata finu à chì a palla righjunghji a so altezza massima hè:
Wtutali = ½ m (vt2 - vo2) = ½ (0,5)(02 - 102)
Wtutali = (0,25)(-100) = -25 Joule
U segnu negativu indica chì a direzzione di u spustamentu di a palla hè opposta à a direzzione di a gravità di a palla. A direzzione di u spustamentu di a palla hè versu l'altu, mentre chì a direzzione di a gravità di a palla hè versu u bassu. Gravità Fà un travagliu negativu nantu à a palla significa chì u travagliu fattu da a forza di gravità face chì l'energia putenziale gravitazionale di a palla aumenti è l'energia cinetica di a palla diminuisca. A forza di gravità face un travagliu pusitivu se a direzzione di a gravità di a palla hè a listessa chè a direzzione di u spustamentu di a palla (a palla si move in ghjò).
A risposta curretta hè C.

11. Una palla cù una massa di 1 kg hè lasciata cascà senza velocità iniziale da a cima di un edifiziu attraversu a finestra A à u pianu superiore à a finestra B à u pianu inferiore cù una differenza d'altezza di 2,5 m (g = 10 ms -2 ). Quantu travagliu hè fattu per spustà a palla da a finestra A à a finestra B ?

A. 5 Joule
B. 15 Joule
C. 20 Joule
D. 25 Joule
E. 50 Joule

Discussione
Hè cunnisciutu :
Massa di a palla (m) = 1 kg
Velocità iniziale (vo) = 0 m/s
Altezza (h) = 2,5 metri
Accelerazione di gravità (g) = 10 m/s2
Dumandatu Travagliu tutale durante u muvimentu di a palla
Jawab :
Velocità finale di a palla (vt)
A palla cade senza alcuna velocità iniziale, dunque u muvimentu di a palla hè cunsideratu caduta libera. Prima, calculate a velocità finale di a palla aduprendu a formula muvimentu di caduta liberaHè cunnisciutu chì l'accelerazione di gravità (g) = 10 m/s2, u cambiamentu di l'altezza di a palla (h) = 2,5 metri è si dumanda a velocità finale (v)t) dunque aduprate a formula vt2 = 2 gh
vt2 = 2 gh = 2(10)(2,5) = 2(25)
vt = √2(25) = 5√2
Cusì a velocità finale di a palla hè 5√2 m/s
Travagliu tutale = cambiamentu di energia cinetica
Wtutali = ΔEK = ½ m (vt2 - vo2) = ½ (1){(5√2)2 - 02}
Wtutali = ½ (25)(2) = 25 Joule
A risposta curretta hè D.

12. Un ughjettu cù una massa di 2 kg si move inizialmente à una velocità di 72 km/h.-1Dopu avè mossu 400 m, a velocità di l'ughjettu diventa 144 km/h.-1 è (g = 10 ms-2). U travagliu tutale fattu da l'ughjettu in quellu mumentu hè…
A. 20 J
B. 60 J
C. 1.200 J
D. 2.000 J
E. 2.400 J
Discussione
Hè cunnisciutu :
Massa di l'ughjettu (m) = 2 kg
Velocità iniziale (vo) = 72 km/h = 20 m/s
Velocità finale (vt) = 144 km/h = 40 m/s
Distanza percorsa (s) = 400 metri
Accelerazione di gravità (g) = 10 m/s2
Dumandatu Sforzu tutale
Jawab :
Travagliu tutale = cambiamentu di energia cinetica
Wtutali = ΔEK = ½ m (vt2 - vo2) = ½ (2)(402 - 202}
Wtutali = ½ (2)(1600 – 400) = 1200 Joule
A risposta curretta hè C.

Teorema di l'energia cinetica di u travagliu

13. Una vittura cù una massa di 1 tunnellata parte da u riposu. Un mumentu dopu a so velocità hè di 5 m/s -1 . A quantità di travagliu fattu da u mutore di a vittura hè...

A. 1000 Joule
B. 2.500 Joule
C. 5.000 Joule
D. 12.500 Joule
E. 25.000 Joule

Discussione

Hè cunnisciutu :
Massa (m) = 1 tonnellata = 1000 kg
Velocità iniziale (vo) = 0 (a vittura si move da un statu stazionariu)
Velocità finale (vt) = 5 m/s
Dumandatu Chì ghjè u travagliu (W) fattu da u mutore di a vittura ?
Jawab :

Teorema di l'energia cinetica di u travagliu:
Wtutali = ½ m (vt2 - vo2)
U travagliu fattu da u mutore di a vittura hè:
Wtutali = ½ (1000)(52 - 02) = (500)(25 – 0) = (500)(25) = 12.500 Joule
A risposta curretta hè D.

Teorema di u travagliu-energia meccanicu

14. Fighjate l'imagine di u muvimentu di l'uggetti quì sottu!

Esempiu di travagliu è energia 2
A massa di l'ughjettu = 1 kg. Sè u coefficientu di attritu cineticu trà u bloccu è u pianu hè 0,2, tandu u valore di u spustamentu di l'ughjettu (s) hè… g = 10 m/s2\

A. 10 m
B. 15 m
C. 20 m
Profondità 25 m
E. 30 m
Discussione:
Hè cunnisciutu :
m = 1 kg, g = 10 m/s2ino = 10 m/s, vt = 0
Dumandatu :
Chì ghjè u spustamentu di l'ughjettu (o di l'ughjetti) ?
Jawab :
Teorema di u travagliu - energia meccanica :
U travagliu fattu da una forza micca cunservativa = cambiamentu di l'energia meccanica di un ughjettu.
WNC = EM2 – EM1
WNC = (EP + EK)2 – (EP + EK)1 —- Equazione 1
A forza micca cunservativa chì face u travagliu nantu à un ughjettu hè a forza di attritu cineticu:
WNC = fk s —- Equazione 2
Formula di attritu cineticu :

Esempiu di travagliu è energia 3

Rimpiazzà fk in l'equazione 2 cù fk in l'equazione 3:
WNC = fk s = 2 s
Mentre si move, un ughjettu sperimenta un cambiamentu di energia cinetica (l'energia cinetica diminuisce) mentre chì l'energia potenziale gravitazionale di l'ughjettu ùn cambia micca (u cambiamentu di l'energia potenziale gravitazionale hè zero).
WNC = (EK)2 – (EK)1 = ½ mvt2 – ½ mvo2 = ½ m (vt2 - vo2)
2 s = ½(1)(02 - 102)
2 s = (0,5)(100)
2 sec = 50
s = 50 / 2 = 25 metri
A risposta curretta hè D.

Legge di cunservazione di l'energia meccanica

15. Un pattinatore di ghjacciu scivola da l'altezza A cum'è mostratu in l'imagine seguente:
Sè a velocità iniziale di u sciatore = zero è l'accelerazione di gravità hè 10 ms-2, tandu a velocità di u ghjucadore à l'altezza B hè...
Esempiu di travagliu è energia 5

A. √2 ms-1
B. 5√2 ms-1
C. 10√2 ms-1
D. 20√2 ms-1
E. 25√2 ms-1

Discussione
Hè cunnisciutu :
Velocità iniziale (vo) = 0
Accelerazione di gravità (g) = 10 m/s2
Dislivello = 50 metri – 10 metri = 40 metri
Dumandatu : a velocità di u ghjucadore à l'altezza B ?
Jawab :
Legge di cunservazione di l'energia meccanica State chì energia meccanica iniziale = energia meccanica finale.
Quandu si principia à spustà da u puntu A, a velocità iniziale di u sciatore = vo = 0 cusì chì l'energia cinetica iniziale = EKo = ½ mvo2 = 0. À u cuntrariu, quandu hè à u puntu A, u sciatore hà una energia putenziale gravitaziunale iniziale = EPo = mgh, induve h = 50 metri. Cusì l'energia meccanica iniziale (EMo) = energia putenziale gravitaziunale iniziale (EP)o). Durante u muvimentu da A à B, l'altezza di u sciatore diminuisce, dunque l'energia putenziale gravitazionale diminuisce. L'energia putenziale gravitazionale ùn hè micca persa ma hè cunvertita in energia cinetica. L'aumentu di l'energia cinetica hè indicatu da l'aumentu di a velocità di u sciatore. Se u sciatore ghjunghje à u fondu di a pendenza, tutta l'energia putenziale gravitazionale hè cunvertita in energia cinetica. À u fondu di a pendenza, l'energia putenziale gravitazionale hè zero, mentre chì l'energia cinetica hè à u so massimu. Cusì l'energia meccanica finale (EM) hèt) = energia cinetica finale (EK)t).

È chì ne hè di l'energia putenziale gravitaziunale è di l'energia cinetica à u puntu B ? À u puntu B, una parte di l'energia putenziale gravitaziunale hè ridutta è cunvertita in energia cinetica. Specificamente, l'energia cinetica à u puntu B = a riduzione di l'energia putenziale gravitaziunale s'è si suppone chì l'ughjettu casca liberamente da un'altezza di 40 metri. Perchè ùn aduprà micca a lunghezza di a traiettoria di u pianu inclinatu ma un'altezza di 40 metri ? Sè ùn capite micca questu, duvete studià u materiale nantu à e forze cunservative è a so relazione cù l'energia putenziale è a lege di cunservazione di l'energia meccanica.

Velocità di u sciatore à l'altezza B:
Energia meccanica finale = energia meccanica iniziale
Energia cinetica à u puntu B = energia putenziale gravitaziunale à un'altezza di 40 metri
EK = EP
½ mvt2 = mgh
½ vt2 = gh
½ vt2 = (10)(50-10)
½ vt2 = (10)(40)
½ vt2 = 400
vt2 = (2)(400) = 800
vt = √800 = √(2)(400) = 20√2 m/s
A risposta curretta hè D.

16. Un ughjettu si move da u puntu A senza velocità iniziale. S'ellu ùn ci hè micca attritu durante u muvimentu, a velocità di l'ughjettu à u puntu u più bassu hè...
A. 8 ms-1Esempiu di travagliu è energia 6
B. 12 ms-1
C. 20 ms-1
D. 24 ms-1
E. 30 ms-1
Discussione
Hè cunnisciutu :
Massa di l'ughjettu = m
Velocità iniziale (vo) = 0
Altezza (h) = 20 metri
Accelerazione di gravità (g) = 10 m/s2
Dumandatu : velocità finale (vt)?
Jawab :
Energia meccanica iniziale (EM)1) = energia putenziale gravitaziunale in A (EPA) = mgh = (m)(10)(20) = 200 m
Energia meccanica finale (EM)2) = energia cinetica (EK) = ½ mvt2
A velocità di l'ughjettu à u puntu u più bassu o a velocità finale di l'ughjettu vt)?
Lege di cunservazione di l'energia meccanica:
EM1 = EM2
200 m = ½ mvt2
200 = ½ vt2
400 = vt2
vt= 20 m/s
A risposta curretta hè C.

 

Fonte di a dumanda:

Dumande di Fisica di l'Esame Naziunale per u Liceu / Liceu Prufessiunale

Lasciate un cummentariu