Medición e cifras significativas: problemas e solucións

Medición e cifras significativas: problemas e solucións

1. A lonxitude dun obxecto medido cun micrómetro é de 15.08 mm . Determina as cifras significativas e o número de cifras significativas.

A. 15.08 mm e tres cifras significativas

B. 1.508 mm e catro cifras significativas

C. 15.08 mm e catro cifras significativas

D. 1.508 mm e tres cifras significativas

Solución:

Cifras significativas = 15.08 mm

O número de cifras significativas = 4

A resposta correcta é C.

2. Un estudante mide o volume dun recipiente usando unha cunca pequena cun volume de 125 cm³ . O recipiente está cheo despois de encherse con vinte e media cuncas. Determina o volume do recipiente baseándose nas regras das cifras significativas.

A. 2562.5 cm³

B. 2.56 x 10³ cm³

C. 2563 cm³

D. 2.56 x 10⁻³ m³

Solución:

Volume dunha cunca = 125 cm³

Volume do recipiente = 20.5 x 125 cm³ = 2562.5 cm³

A resposta correcta é A.

3. Determinar tO resultado de medir un obxecto como se mostra na figura seguinte, segundo as regras das cifras significativas.

A. 4.5 mmMedición e cifras significativas: problemas e solucións

B. 4.6 mm

C. 4.6 mm

D. 4.6 mm

Solución:

Escala principal = 4.5 mm

Segunda escala = 11 x 0.01 mm = 0.1 mm (segundo as regras da multiplicación de cifras significativas)

To resultado da medición = 4.5 mm + 0.1 mm = 4.6 mm (segundo as regras da suma de cifras significativas)

A resposta correcta é C.

1. Problema: Arredonda 27.6891 a catro cifras significativas.

Solución: 27.69 (porque 1 non afecta á terceira cifra decimal).

2. Problema: Se multiplicas 6.34 (3 cifras significativas) por 5.678 (4 cifras significativas), cantas cifras significativas debería ter a túa resposta?

Solución: A resposta debe ter 3 cifras significativas.

3. Problema: Un científico rexistrou un resultado de 5001 gramos. Cantas cifras significativas ten este valor?

Solución: 4 cifras significativas.

4. Problema: Cal é o resultado ao sumar 24.5 (3 cifras significativas) e 1.789 (4 cifras significativas)?

Solución: A suma é 26.289, pero tendo en conta a cifra significativa, deberías arredondar a 26.3.

5. Problema: Se un experimento de física dá unha velocidade de 0.0056078 m/s, cantas cifras significativas hai?

Solución: 5 cifras significativas.

6. Problema: Arredonda 0.007809 a catro cifras significativas.

Solución: 0.007809 (porque xa ten catro cifras significativas).

7. Problema: Ao medir a profundidade dun pozo, obtense un valor de 78.00 metros. Máis tarde, outra lectura indica 78.0001 metros. Se fas a media dos valores, cantas cifras significativas debería ter a túa resposta?

Solución: A media debe ter 4 cifras significativas. Polo tanto, 78.00 + 78.00012 = 78.00005 convértese en 78.00.

8. Problema: Mides o ancho dun libro como 150 mm. Cantas cifras significativas hai?

Solución: 2 cifras significativas.

9. Problema: Cal é o resultado ao dividir 90.12 (4 cifras significativas) entre 4.0 (2 cifras significativas)?

Solución: O resultado é 22.53, pero considerando cifras significativas, a resposta debería arredondarse a 23.

10. Problema: Mides 0.4000 litros do líquido A e 0.4020 litros do líquido B. Ao indicar o volume total, con cantas cifras decimais debes indicar a túa resposta?

Solución: Debes arredondar a 4 decimais. Polo tanto, 0.4000 + 0.4020 = 0.8020. .

11. Problema: Arredonda 50.0012 a cinco cifras significativas.

Solución: 50.001 (porque 2 non afecta á cuarta cifra decimal).

12. Problema: Ao restar 45.67 (4 cifras significativas) de 100.1 (4 cifras significativas), cantas cifras significativas debe ter a túa resposta?

Solución: A resposta debería ter 4 cifras significativas. Entón, 100.1 – 45.67 = 54.43.

13. Problema: Documentouse un resultado como 1020 sen punto decimal. Cantas cifras significativas ten?

Solución: 3 cifras significativas.

14. Problema: Cal é o resultado ao restar 2.3456 (5 cifras significativas) de 5.00 (3 cifras significativas)?

Solución: O resultado é 2.6544, pero tendo en conta as cifras significativas, deberías arredondar a 2.65.

15. Problema: Cantas cifras significativas hai no número 0.005002?

Solución: 4 cifras significativas.

16. Problema: Arredonda 10.4987 a tres cifras significativas.

Solución: 10.5.

17. Problema: Obtés unha lectura de tensión de 50.00 V nun instrumento e de 50.0005 V noutro. Se fas a media das lecturas, cantas cifras significativas deberían ter os resultados?

Solución: A media debería ter 4 cifras significativas. Entón, 50.00 + 50.00052 = 50.00025 convértese en 50.00.

18. Problema: A lonxitude dunha vara mídese en 200 mm. Cantas cifras significativas ten esta medida?

Solución: 1 cifra significativa.

19. Problema: Estás dividindo 4.56 (3 cifras significativas) entre 2.0 (2 cifras significativas). Cal debería ser o número de cifras significativas na resposta?

Solución: A resposta debería ter 2 cifras significativas. Entón, 4.56 ÷ 2.0 = 2.28.

20. Problema: A distancia medida entre dúas cidades é de 100.50 km. Cantas cifras significativas ten esta medida?

Solución: 5 cifras significativas.