Conversión de unidades: problemas e solucións

Problemas e solucións sobre a conversión de unidades: problemas e solucións

1. Medio litro de leite fresco mesturado con salsa de pudin. Cal é o volume de leite que se debe poñer na salsa de pudin...?

A. 5000 ml

B. 500 cc

C. 50 dm³

D. 5 m³

Coñecido:

Volume de leite = 0.5 litros

Buscado : 0.5 litros = ….. ml = ….. cm³ ( cc) = ….. dm³ = ….. m³

Solución:

1 litro = 1000 mililitros (1000 ml)

1 litro = 0.001 m³ = 1 dm³ = 1000 cm³ ( 1000 cc)

0.5 litros = (0.5)(1000 ml) = 500 ml

0.5 dm³ = (0.5)(1000 cc) = 500 cc

0.5 litros = 0.5 dm³ = 0.0005 m³

A resposta correcta é B.

2. Se a 100 mililitros de leite líquido se lle engaden 250 cc de auga, cantas mesturas se producen?

A. 12.5 dm3

B. 1.25 dm³

C. 3.5 dm³

D. 0.35 dm³

Coñecido:

Volume de leite = 100 ml

Volume de auga = 250 cc = 250 cm³

Necesítase : 100 ml + 250 cc = … dm3

Solución:

ml = mililitro

cc = cm³ = centímetro cúbico

dm³ = decimetro cúbico​​

1 dm³ = 1 litro = 1000 mililitros, polo que 100 mililitros = 100/1000 litros = 1/10 litros = 0.1 litro = 0.1 dm³

1 dm³ = 1000 cm³ , de xeito que 250 cm³ = 250/1000 dm³ = 1/4 dm³ = 0.25 dm³

100 ml + 250 cm³ = 0.1 dm³ + 0.25 dm³ = 0.35 dm³

A resposta correcta é D.

3. Unha aula de 10 m de longo e 8 m de ancho, que usa cerámica como chan . O tamaño da cerámica é de 20 cm x 20 cm. A cantidade de cerámica no chan da sala é...

A. 20

B. 200

C. 2000

D. 20000

Coñecido:

O tamaño dunha habitación:

Lonxitude = 10 metros

Anchura = 8 metros

Área dunha habitación = 10 m x 8 m = 80 m²

Tamaño dunha cerámica:

Lonxitude = 20 cm

Largura = 20 cm

Área dunha cerámica = 20 cm x 20 cm = 400 cm²

Buscase: A cantidade de cerámica empregada como chan

Solución:

1 metro = 100 centímetros

1 m² = 10,000 cm²

Entón, 80 m² = 80 x 10,000 cm² = 800,000 cm²

Número de cerámicas = área dunha habitación / área dunha cerámica

Número de cerámicas = 800,000 cm² / 400 cm²

Número de cerámicas = 2000

A resposta correcta é C.

4. Cada segundo pingan ata 4 cc de auga dun acuario a un recipiente de 5 litros . O recipiente énchese completamente durante ... segundos.

A. 125 segundos

B. 200 segundos

C. 1250 segundos

D. 2000 segundos

Coñecido:

1 litro = 1 dm³ = 1000 cm³

Volume de auga = 4 cc = 4 cm³

Volume do recipiente = 5 litros = 5 dm³ = 5 x 1000 cm³ = 5000 cm³

Buscado: Intervalo de tempo no que o recipiente se enche de auga

Solución:

5000 cm³ / 4 cm³ = 1250 segundos

A resposta correcta é C.

5. Nai comprou 2 galóns (1 galón = 19 litros) de auga potable cun prezo de 2 dólares . Se o volume dun vaso de auga é de 200 ml, determina o prezo dun vaso de auga.

Coñecido:

1 galón = 19 litros

2 galóns = 2 x 19 litros = 38 litros

1 litro = 1000 mililitros

38 litros = 38 x 1000 mililitros = 38,000 mililitros

1 vaso de auga = 200 mililitros

Buscase: Prezo dun vaso de auga

Solución:

2 galóns de auga = 38 litros = 38,000 mililitros

1 cunca de auga = 200 mililitros

38,000 ml / 200 ml = 190

En 2 galóns de auga hai 190 vasos de auga.

Prezo de 2 galóns de auga = 2 dólares

Prezo de 1 vaso de auga = 2 $ / 190 = 0.01 $

1. Problema: Converter 50 quilómetros a millas. (1 milla ≈ 1.60934 km)

Solución: 50 km × (1 milla/1.60934 km) = 31.07 millas.

2. Problema: Tes 2 litros de auga. Cantos mililitros son? (1 litro = 1,000 mililitros)

Solución: 2 litros × 1,000 ml/litro = 2,000 ml.

3. Problema: Un bebé pesa 8 libras e 5 onzas. Converte isto a gramos. (1 libra = 453.59237 gramos e 1 onza = 28.3495 gramos)

Solución: 8 libras × 453.59237 g/libra + 5 onzas × 28.3495 g/onza = 3,628.73896 gramos + 141.7475 gramos = 3,770.48646 gramos.

4. Problema: Un tanque contén 100 galóns de auga. Converte isto a litros. (1 galón ≈ 3.78541 litros)

Solución: 100 galóns × 3.78541 litros/galón = 378.541 litros.

5. Problema: Converter 250 centímetros a metros. (100 centímetros = 1 metro)

Solución: 250 cm ÷ 100 cm/metro = 2.5 metros.

6. Problema: Un coche viaxa a unha velocidade de 55 millas por hora. Converte esta velocidade a pés por segundo. (1 milla = 5,280 pés e 1 hora = 3,600 segundos)

Solución: 55 millas × 5,280 pés/milla ÷ 3,600 segundos = 81.78 pés/segundo.

7. Problema: Unha receita require 200 gramos de azucre. Converte isto a onzas. (1 onza ≈ 28.3495 gramos)

Solución: 200 gramos × (1 onza/28.3495 gramos) = 7.055 onzas.

8. Problema: Unha habitación ten unha superficie de 300 pés cadrados. Converte isto a metros cadrados. (1 pé cadrado ≈ 0.092903 metros cadrados)

Solución: 300 pés cadrados × 0.092903 metros cadrados/pé cadrado = 27.8709 metros cadrados.

9. Problema: Tes unha corda que mide 150 polgadas de longo. Converte isto a iardas. (1 iarda = 36 polgadas)

Solución: 150 polgadas ÷ 36 polgadas/iarda = 4.1667 iardas.

10. Problema: Unha botella contén 500 mililitros de aceite. Converte isto a cuartos de galón. (1 cuarto de galón ≈ 946.353 mililitros)

Solución: 500 mililitros × (1 cuarto/946.353 mililitros) = 0.5283 cuartos.