Motore di Carnot (applicazione di a seconda lege di a termodinamica) - prublemi è suluzioni

25 Motore di Carnot (applicazione di a seconda lege di a termodinamica) - prublemi è suluzioni

1. Un mutore funziona trà 1200 Kelvin è 300 Kelvin. Chì ghjè l'efficienza di stu mutore ?

Cunnisciutu:

Temperatura massima (T H ) = 1200 K

Bassa temperatura (T L ) = 300 K

Ricercatu: Efficienza (e)

Soluzione:

Motore di Carnot (applicazione di a seconda lege di a termodinamica) - prublemi è suluzioni 1

2. Un mutore funziona trà 727 ° C è 127 ° C. L'apportu termicu di u mutore hè di 6000 Joule. Chì ghjè l'efficienza di u mutore è u travagliu fattu da u mutore à ogni ciclu ?

Cunnisciutu:

Temperatura massima (T H ) = 727 ° C + 273 °C = 1000 K

Temperatura bassa (T L ) = 127 ° C + 273 = 400 K

Input di calore (Q H ) = 6000 Joules

Ricercatu: Efficienza (e) è travagliu fattu da u mutore (W)

Soluzione:

L'efficienza di u mutore di Carnot :

Motore di Carnot (applicazione di a seconda lege di a termodinamica) - prublemi è suluzioni 2

U travagliu hè fattu da a macchina di Carnot:

W = e Q H

W = (0.6)(6000)

W = 3600 Joule

3. Un mutore funziona trà 527 ° C è 127 ° C. L'apportu termicu di u mutore hè di 10 000 Joule. Quantu calore hè scaricatu cum'è calore residuu da stu mutore ?

Cunnisciutu:

Temperatura massima (T H ) = 527 ° C + 273 °C = 800 K

Temperatura bassa (T L ) = 127 ° C + 273 = 400 K

Input di calore (Q H ) = 10,000 Joule

Ricercatu: Putenza termica (Q L )

Soluzione:

Efficienza di u mutore di Carnot:

Motore di Carnot (applicazione di a seconda lege di a termodinamica) - prublemi è suluzioni 3

U travagliu hè fattu da a macchina di Carnot:

W = e Q 1

W = (0.5)(10.000)

W = 5000 Joule

Pruduzzione termica (Q L ) = Ingressu termicu (Q H ) – Travagliu (W)

Q L = Q H – W

Q L = 10,000 – 5,000

Q L = 5000 Joule

4. Chì ghjè l'efficienza di u mutore è u travagliu fattu da u mutore secondu u diagrama quì sottu.

Motore di Carnot (applicazione di a seconda lege di a termodinamica) - prublemi è suluzioni 4Cunnisciutu:

Temperatura massima (T H ) = 800 K

Bassa temperatura (T L ) = 300 K

Input di calore (Q H ) = 1000 Joules

Ricercatu: Efficienza (e) è travagliu (W) fattu da u mutore

Soluzione:

L'efficienza di u mutore di Carnot:

Motore di Carnot (applicazione di a seconda lege di a termodinamica) - prublemi è suluzioni 5

U travagliu hè fattu da a macchina di Carnot:

W = e Q H

W = (0.625)(1000)

W = 625 Joule

5. Sè un mutore Carnot funziona trà (500 K) è (300 K), calculate a so efficienza.
Soluzione: (η = 1 – T_C}{T_H = 1 – 300}{500 = 0.4 = 40%)

6. Truvate l'efficienza di un frigorifero Carnot chì funziona trà (300 K) è (250 K).
Soluzione: (η = \frac{T_C}{T_H – T_C} = \frac{250}{50} = 5 = 500\%)

7. L'efficienza di un mutore Carnot hè \(30\%). Sè \(T_C = 300\,K\), truvate \(T_H\).
Soluzione: (T_H = \frac{T_C}{1 – η} = \frac{300}{0.7} \circa 428.57\,K)

8. Sè una pompa di calore Carnot funziona trà (270 K) è (330 K), truvate u coefficientu di prestazione (COP).
Soluzione: (COP = T_H/T_H – T_C = 330/60 = 5.5)

9. Determinate \(T_C\) per un mutore Carnot cù una efficienza \(50\%\) è \(T_H = 400\,K\).
Soluzione: (T_C = T_H × (1 – η) = 400 × 0.5 = 200 K)

10. Calculate l'efficienza di un mutore Carnot chì funziona trà (373 K) è (273 K).
Soluzione: (η = 1 – \frac{273}{373} \circa 0.268 = 26.8\%)

11. Truvate u COP di un frigorifero Carnot cù (T_C = 260 K) è (T_H = 300 K).
Soluzione: (COP = T_C}{T_H – T_C = 260}{40 = 6.5)

12. Un mutore Carnot hà un'efficienza di \(25\%) è \(T_C = 200\,K\). Truvate \(T_H\).
Soluzione: (T_H = \frac{T_C}{1 – η} = \frac{200}{0.75} \circa 266.67\,K)

13. Sè una pompa di calore Carnot funziona trà (220 K) è (320 K), truvate u COP.
Soluzione: (COP = T_H/T_H – T_C = 320/100 = 3.2)

14. Determinate \(T_C\) per un mutore Carnot cù una efficienza \(60\%\) è \(T_H = 500\,K\).
Soluzione: (T_C = T_H × (1 – η) = 500 × 0.4 = 200 K)

15. Calculate l'efficienza di un mutore Carnot chì funziona trà (600 K) è (400 K).
Soluzione: (η = 1 – \frac{400}{600} \circa 0.333 = 33.3\%)

16. Truvate u COP di un frigorifero Carnot cù (T_C = 280 K) è (T_H = 330 K).
Soluzione: (COP = T_C}{T_H – T_C = 280}{50 = 5.6)

17. Un mutore Carnot hà un'efficienza di \(40\%) è \(T_C = 250\,K\). Truvate \(T_H\).
Soluzione: (T_H = \frac{T_C}{1 – η} = \frac{250}{0.6} \circa 416.67\,K)

18. Sè una pompa di calore Carnot funziona trà (270 K) è (370 K), truvate u COP.
Soluzione: (COP = T_H/T_H – T_C = 370/100 = 3.7)

15. Determinate \(T_C\) per un mutore Carnot cù una efficienza \(75\%\) è \(T_H = 800\,K\).
Soluzione: (T_C = T_H × (1 – η) = 800 × 0.25 = 200 K)

16. Calculate l'efficienza di un mutore Carnot chì funziona trà (700 K) è (300 K).
Soluzione: (η = 1 – \frac{300}{700} \circa 0.571 = 57.1\%)

17. Truvate u COP di un frigorifero Carnot cù (T_C = 250 K) è (T_H = 350 K).
Soluzione: (COP = T_C}{T_H – T_C = 250}{100 = 2.5)

18. Un mutore Carnot hà un'efficienza di \(10\%) è \(T_C = 150\,K\). Truvate \(T_H\).
Soluzione: (T_H = \frac{T_C}{1 – η} = \frac{150}{0.9} \circa 166.67\,K)

19. Sè una pompa di calore Carnot funziona trà (200 K) è (400 K), truvate u COP.
Soluzione: (COP = T_H/T_H – T_C = 400/200 = 2)

20. Determinate \(T_C\) per un mutore Carnot cù una efficienza \(80\%\) è \(T_H = 1000\,K\).
Soluzione: (T_C = T_H × (1 – η) = 1000 × 0.2 = 200 K)