Kulono dėsnio pavyzdžių klausimai

10 Kulono dėsnio pavyzdžių

1. Du krūviai išsidėstę taip, kaip parodyta paveikslėlyje apačioje. Krūvis taške A yra +8 mikrokulonai, o krūvis taške B yra -5 mikrokulonai. Kulono jėgos, veikiančios abu krūvius, dydis yra… (k = 9 x 10⁻⁹ Nm² C⁻² , 1 mikrokulonas = 10⁻⁶ C )

Kulono dėsnio pavyzdys - 1Pembahasanas
Yra žinoma :

Kulono dėsnio pavyzdys - 2Paklausta Abiem krūviams veikiančios elektrinės jėgos dydis
Jawab :

Kulono dėsnio formulė :

Kulono dėsnio pavyzdžių uždaviniai - 3a

Elektros jėgos, veikiančios du krūvius, dydis :

Kulono dėsnio pavyzdys - 11

2. Elektros krūvis P = +10 mikrokulonų ir elektros krūvis Q = +20 mikrokulonų yra atskirti, kaip parodyta paveiksle. Kulono jėgos, veikiančios abu krūvius, dydis yra…

Kulono dėsnio pavyzdys - 4

Pembahasanas
Yra žinoma :

Kulono dėsnio pavyzdys - 5Paklausta Kulono jėgos, veikiančios abu krūvius, dydis
Jawab :

Kulono dėsnio pavyzdys - 6Kulono jėgos arba elektros jėgos, veikiančios abu krūvius, dydis yra 125 niutonai.

3. Trys elektros krūviai yra išdėstyti atskirai, kaip parodyta paveikslėlyje! Krūvis A = -5 mikrokulonai, krūvis B = +10 mikrokulonų ir krūvis C = -12 mikrokulonų. Elektrinės jėgos, veikiančios krūvį B, dydis ir kryptis yra…

Kulono dėsnio pavyzdys - 7Pembahasanas
Yra žinoma :

Kulono dėsnio pavyzdys - 8Paklausta Elektrinės jėgos, veikiančios krūvį B, dydis ir kryptis
Jawab :
Elektrinė jėga, veikianti krūvį B, yra elektrinės jėgos tarp krūvių A ir B bei elektrinės jėgos tarp krūvių B ir C atstojamoji.
Elektros jėga tarp krūvių A ir B :

Kulono dėsnio pavyzdys - 9Krūvis A yra neigiamas, o krūvis B – teigiamas, todėl Kulono jėgos kryptis yra krūvio A link ir tolyn nuo krūvio B (į kairę).
Elektros jėga tarp krūvių B ir C :

Kulono dėsnio pavyzdys - 10Krūvis B yra teigiamas, o krūvis C – neigiamas, todėl Kulono jėgos kryptis yra krūvio C link ir tolyn nuo krūvio B (į dešinę).
Atstojamoji elektrinė jėga, veikianti krūvį B :
F kryptisAB į kairę ir F kryptimiBC į dešinę.
FB =FAB - FBC = 675 N – 125 N = 550 niutonų.
Gautoji elektrinė jėga, veikianti krūvį B (FB) = elektros jėgos F kryptisAB, būtent krūvio C link (į dešinę).

4. Elektros krūviai +Q1 = 10 mikrokulonų, +Q2 = 50 mikrokulonų ir Q3 yra atskirti, kaip parodyta paveiksle. Taigi, kad krūvį Q2 veikianti elektrinė jėga būtų lygi nuliui, tai krūvis Q3 yra …

Kulono dėsnio pavyzdys - 11Pembahasanas
Yra žinoma :
1 krūvis (q1) = +10 μC = +10 x 10-6 Kulonas
2 krūvis (q2) = +50 μC = +50 x 10-6 Kulonas
Atstumas tarp 1 ir 2 krūvių (r12) = 2 cm = 0,02 m = 2 x 10-2 m
Atstumas tarp 2 ir 3 krūvių (r23) = 6 cm = 0,06 m = 6 x 10-2 m
Atstojamoji elektrinė jėga, veikianti 2-ąjį krūvį (F2) = 0
Paklausta : krūvis 3 (q3)
Jawab :
Elektrinė jėga, veikianti 2-ąjį krūvį, yra elektrinės jėgos tarp 1 ir 2 krūvių bei elektrinės jėgos tarp 2 ir 3 krūvių atstojamoji.
Elektros jėga tarp 1 ir 2 krūvių :

Kulono dėsnio pavyzdys - 121-asis krūvis yra teigiamas, o 2-asis krūvis taip pat teigiamas, todėl kryptis yra F.12 yra link 3-iojo krūvio (dešinėje).
Elektros jėga tarp 2 ir 3 krūvių :

Kulono dėsnio pavyzdys - 132-asis krūvis yra teigiamas, o 3-asis krūvis taip pat teigiamas, todėl kryptis yra F.23 yra link 1 krūvio (į kairę).
Atstojamoji elektrinė jėga, veikianti krūvį 2 = 0 :
F kryptis12 į dešinę ir F kryptimi23 į kairę.

Kulono dėsnio pavyzdys - 14

5. Šone esančiame paveikslėlyje dviejų krūvių stūmos jėga yra 144 N, taigi atstumas tarp dviejų krūvių yra… (1 μC = 10⁻⁶ C ir k = 9.10⁶ Nm² · C⁻² )

A. 4 cm2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 69

B. 5 cm

C. 8 cm

d.10 cm

12 cm

Pembahasanas

Yra žinoma, kad:

Elektros jėga (F12 ) = 144 N

1 krūvis (q² ) = 10 μC = 10 x 10⁻⁶ C

2 krūvis (q² ) = 4 μC = 4 x 10⁻⁶ C

Kulono konstanta (k) = 9 x 10⁻⁹ Nm² · C⁻²

C = Kulonas, N = Niutonas, m = metras

Klausimas: Atstumas tarp dviejų krūvių (r)

Jawab :

Kulono dėsnio formulė:

2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 70

Aprašymas: F = elektros jėga, k = Kulono konstanta, q = elektros krūvis, r = atstumas tarp dviejų elektros krūvių.

2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 71

Atstumas tarp dviejų krūvių (r) = 5 x 10⁻² metrų = 5 x 10⁻² x 10⁻² centimetrų = 5 centimetrai.

Teisingas atsakymas yra B.

6. Du elektros krūviai yra tokie , kaip parodyta paveikslėlyje apačioje. Jei abu krūvius veikianti Kulono jėga yra 3,6 N, tai atstumas tarp jų yra… (1 μC = 10⁻⁶ C ir k = 9.10⁶ Nm² · C⁻² )

A. 30,0 cm2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 72

B. 27,0 cm

C. 9,0 cm

d.3,0 cm

0,3 cm

12 cm

Pembahasanas

Yra žinoma, kad:

Elektros jėga (F12 ) = 3,6 N

1 krūvis (q² ) = 9 μC = 9 x 10⁻⁶ C

2 krūvis (q² ) = 4 μC = 4 x 10⁻⁶ C

Kulono konstanta (k) = 9 x 10⁻⁹ Nm² · C⁻²

C = Kulonas, N = Niutonas, m = metras

Klausimas: Atstumas tarp dviejų krūvių (r)

Jawab :

Kulono dėsnio formulė:

2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 73

Aprašymas: F = elektros jėga, k = Kulono konstanta, q = elektros krūvis, r = atstumas tarp dviejų elektros krūvių.

2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 74

Atstumas tarp dviejų krūvių (r) = 0,3 metro = 0,3 x 100 centimetrų = 30 centimetrų.

Teisingas atsakymas yra A.

7. Trikampio kampuose išsidėstę trys taškiniai krūviai, kaip parodyta paveiksle. Kulono jėgos dydis taške A yra… (k = 9.10 9 Nm 2 C -2 ; 1 μ = 10 -6 )

A. 10 N2016 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 77

B. 60 N.

C. 90 N.

D. 90 √2 N

E. 100 √2 N

Pembahasanas

Yra žinoma, kad:

Krūvis A (q A ) = -2 μC = -2 x 10⁻⁶ C

Krūvis B (q B ) = 8 μC = 8 x 10⁻⁶ C

Įkrova C (q C ) = 4,5 μC = 4,5 x 10⁻⁶ C

Kulono konstanta (k) = 9 x 10⁻⁹ Nm² · C⁻²

Atstumas tarp krūvių A ir B (r AB ) = 4 cm = 4 x 10⁻² metrų

Atstumas tarp krūvių A ir C (r AC ) = 3 cm = 3 x 10⁻² metrų

C = Kulonas, N = Niutonas, m = metras

Klausimas: Elektros jėga taške A

Jawab :

Kulono dėsnio formulė:

2016 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 78

Aprašymas: F = elektros jėga, k = Kulono konstanta, q = elektros krūvis, r = atstumas tarp dviejų elektros krūvių.

2016 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 79

2016 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 80

Elektrinė jėga taške A:

F AB ir F AC sudaro statųjį kampą, todėl atstojamoji jėga apskaičiuojama pagal Pitagoro formulę.

2016 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 81

Teisingas atsakymas yra D.

8. Du objektai su elektros krūviu Q1 ir Q2 r cm atstumu jis sukuria 10 N stūmos jėgą. Tada krūvis Q1 pasislenka taip, kad atsirandanti jėga taptų 40 N. Konstanta k = 9 x 109 Nm2.C-2, tada krūvis Q1 turi būti perkeltas…

A. 1/2 r atstumu nuo Q 2

B. 1/2 r artėja prie Q 2

C. 1 r tolsta nuo Q 2

D. 2 r artėja prie Q 2

E. 2 r tolsta nuo Q 2

Pembahasanas

Yra žinoma, kad:

Atstumas tarp Q1 ir Q2 = r cm

Atstūmimo jėga (F) = 10 N

Jei krūvis Q1 pasislenka , stūmos jėga (F) = 40 N

Konstanta (k) = 9 x 10⁻⁹ Nm² · C⁻²

Klausimas: krūvis Q 1 turi būti perkeltas...

Jawab :

Elektros jėgos formulė:

F = k Q1 Q2 / r2

Atstumas (r) yra atvirkščiai proporcingas jėgai (F). Tai reiškia, kad jei jėga didesnė, atstumas tarp krūvių bus mažesnis. Taigi, krūvį Q1 reikia priartinti arčiau krūvio Q2.

2017 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 56

2017 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 57

Teisingas atsakymas yra B.

9. Elektros krūvis +q3 = 20 μC, +q2 = 10 μC ir q1 atskirtos, kaip parodyta paveikslėlyje. Taigi, Kulono jėga, veikianti krūvį q2 = nulis, tada krūvis q1 yra …
A. +2 μC
B. –2 μC
C. +5 μC
D. –5 μC
E. +8 μC
Kulono dėsnis - 1Diskusija:
Yra žinoma :
+q3 = 20 μC
+q2 = 10 μC
Paklausta :
q1 =?
Jawab :
Esant krūviui q2 darbo jėga F23 ir F21, kur F23 nukreipta į kairę. Taigi, kad atstojamoji jėga, veikianti q2 lygu nuliui, tada q1 turi būti teigiama, kad jėga F21 eidamas į dešinę.
Kulono dėsnis - 2Įkrova q1 = +5 μC.
Teisingas atsakymas yra C.

10. Trys elektros krūviai +q1 = 5 μC, +q2 = 10 μC ir +q3 = 10 μC yra vienoje linijoje. Jei a = 10 cm , tai krūvį q2 veikiančios elektros jėgos dydis ir kryptis yra… (k = 9 x 109 Nm2C - 2 )

Kulono dėsnis - 3A. 7,5 šiaurės platumos q kryptimi1
B. 11,25 šiaurės platumos q kryptimi2
C. 15 šiaurės platumos q kryptimi1
D. 22,5 šiaurės platumos q kryptimi1
R. 78,75 N q kryptimi1
Diskusija:
Yra žinoma :
q1= 5 μC, q2 = 10 μC ir q3 = 10 μC
a = 0,1 m

Paklausta :
Atstojamosios Kulono jėgos, veikiančios q, dydis ir kryptis2 ?
Jawab :
Q veikia dvi Kulono jėgos.2, būtent F.21 ir F23, kur šių dviejų jėgų kryptys yra priešingos. q1 teigiamas ir q2 teigiama, kad jėga F21 pasukus į dešinę (link q)3) q2 teigiamas ir q3 teigiama, kad jėga F23 pasukus į kairę (link q)1).

Kulono dėsnis - 5Gautos elektrinės jėgos dydis = 90 N – 11,25 N = 78,75 N.
Atstojamosios jėgos kryptis yra tokia pati kaip jėgos F kryptis.23, link q1.
Teisingas atsakymas yra E.

Palikite komentarą