Voorbeelden van dichtheidsvragen

9 voorbeelden van vragen over dichtheid

1. Het volume van een voorwerp is 8 cm³ en de massa is 84 gram, dus de dichtheid is...

A. 10,5 gr/ cm³

B. 8,5 gr/ cm³

C. 6,4 gr/ cm³

D. 4,8 gr/ cm³

Discussie

Het is bekend dat:

Volume (V) = 8 cm³

Massa (m) = 84 gram

Gevraagd: Dichtheid ( ρ)

Antwoord :

Dichtheidsformule :

ρ = m / V = ​​84 gram / 8 cm³ = 10,5 gram/ cm³

Het juiste antwoord is A.

2. Een houten kubus heeft een volume van 5 cm³ . Als de dichtheid van hout 250 g/cm³ is , wat is dan de massa van het hout?

A. 1250 g

B. 50 g

C. 10 g

D. 2 g

Discussie

Het is bekend dat:

Volume van het hout (V) = 5 cm³

Houtdichtheid ( ρ ) = 250 g/ cm³

Gevraagd: Massa van hout

Antwoord :

Dichtheidsformule:

ρ = m / V

Beschrijving: ρ = dichtheid, V = volume, m = massa

Houtmassa:

m = ρ V = (250 g/cm³ ) (5 cm³ ) = 1250 gram

Het juiste antwoord is A.

3. Kijk naar de afbeelding aan de zijkant!

Als het volume van het water 35 cm³ is en de massa van het object 60 gram, dan is de dichtheid van het object...

A. 2,40 g/cm³

B. 1,71 g/ cm³

C. 1.00 g/ cm³

D. 0,63 g/ cm³

Discussie

Het is bekend dat:

Watervolume (V) = 35 cm³

Massa van het object (m) = 60 gram

Gevraagd: Dichtheid van het object ( ρ)

Antwoord :

Dikte :

ρ = m / V = ​​​​60/35 = 1,71 gram/ cm³

Het juiste antwoord is B.

4. Aluminium heeft een massa van 120 gram en een volume van 60 cm³ , dus de dichtheid is...

A. 2 gr/ cm³

B. 20 gr/ cm³

C. 200 gr/ cm³

D. 2.000 gr/ cm³

Discussie

Het is bekend dat:

Massa (m) = 120 gram

Volume (V) = 60 cm³

Gevraagd: Dichtheid

Antwoord :

Dichtheidsformule:

ρ = m / V

ρ = 120 gram / 60 cm³

ρ = 2 gram/ cm³

Het juiste antwoord is A.

5. Vier studenten hebben objecten opgemeten; de resultaten van het experiment worden weergegeven in de volgende tabel:

Leerlingen die objecten van hetzelfde materiaal meten, zijn...

Voorbeeld van een dichtheidsprobleem 1A. Studenten A en B

B. Studenten B en C

C. Studenten B en D

D. Studenten C en D

Discussie

Voorwerpen gemaakt van hetzelfde materiaal hebben dezelfde dichtheid of massa. Omgekeerd hebben voorwerpen gemaakt van verschillende materialen verschillende massa's.

De formule voor dichtheid is:

ρ = m / V

Beschrijving: ρ = dichtheid, m = massa, V = volume

Voorbeeld van een dichtheidsprobleem 2

Het juiste antwoord is B.

6. Bekijk het meetdiagram met behulp van de volgende materialen en gereedschappen! Als de massa van een voorwerp 300 gram is, dan is de dichtheid van het voorwerp...

Voorbeeld van een dichtheidsprobleem 3A. 3,0 g/cm³3

B. 7,5 g/ cm³

C. 15 g/ cm³

D. 320 g/ cm³

Discussie

Het is bekend dat:

Massa van het object (m) = 300 gram

Volume van het object (V) = volume van het gemorste water = 20 cm³

Gevraagd: Dichtheid van het object

Antwoord :

Dichtheidsformule:

ρ = m / V = ​​300 gram / 20 cm³ = 15 gram/ cm³

Het juiste antwoord is C.

7. Kijk naar de afbeelding!

Als een voorwerp met een massa van 316 gram in een bak met water wordt geplaatst, zoals op de afbeelding te zien is, dan is de dichtheid van het voorwerp...

Voorbeeld van een dichtheidsprobleem 4A. 7,9 kg/m3

B. 15,8 kg/ m³

C. 7.900 kg/ m³

D. 15.800 kg/ m³

Discussie

Het is bekend dat:

Massa van het object (m) = 316 gram

Volume van het object (V) = volume van het gemorste water = 40 milliliter

Gevraagd: Dichtheid van het object

Antwoord :

Voordat je de dichtheid berekent, moet je eerst de eenheden van massa en volume van het object omrekenen.

Massa van het object = 316 gram = 316/1000 kg = 0,316 kg

Volume van het object = 40 milliliter = 40/1000 liter = 4/100 liter = 0,04 liter

1 liter = 1 kubieke decimeter (dm³ ) = 1/1000 kubieke meter (m³ ) = 0,001 m³

0,04 liter = (0,04)(0,001) m³ = 0,00004 m³

Dichtheid van het object:

ρ = m / V = ​​0,316 kg / 0,00004 m 3 = 316 kg / 0,04 m 3 = 7900 kg/m 3

Het juiste antwoord is C.

8. Bekijk de volgende afbeelding met metingen!

Voorbeeld van een dichtheidsprobleem 5De dichtheid van het gesteente volgens de gegevens in de afbeeldingen (Fig. 1) en (Fig. 2)

A. 6.000 kg/ m³

B. 4.000 kg/ m³

C. 2.400 kg/ m³

D. 670 kg/ m³

Discussie

Het is bekend dat:

Noem alle eenheden in het internationale systeem.

Massa van de steen (m) = 100 gram + 20 gram = 120 gram = 120 / 1000 kilogram = 0,120 kilogram

Volume van de steen (V) = volume van het verplaatste water = 80 milliliter – 60 milliliter = 20 milliliter = 20 / 1000 liter = 2 / 100 liter = 0,02 liter

1 liter = 1 kubieke decimeter (dm³ ) = 1/1000 kubieke meter (m³ ) = 0,001 m³

0,02 liter = 0,02 x 0,001 m³ = 0,00002 m³

Gevraagd: Dichtheid van het gesteente

Antwoord :

Dichtheid van gesteente:

ρ = m / V = ​​0,120 kg / 0,00002 m 3 = 120 kg / 0,02 m 3 = 6000 kg/m 3

Het juiste antwoord is A.

9. Susi, een leerling uit de zevende klas, kreeg van haar leraar de opdracht om te bepalen wat voor soort voorwerp M was. Susi mat de massa en het volume van het voorwerp met behulp van de instrumenten die op de afbeelding te zien zijn.

Voorbeeld van een dichtheidsprobleem 6

Op basis van de resultaten van de objectmetingen en de overeenstemming van de dichtheid in de tabel, is het type object dat wordt gemeten...

A. Aluminium

B. Zink

C. IJzer

D. Kuningan

Discussie

Alle eenheden worden uitgedrukt in het internationale systeem.

Het is bekend dat:

Massa van het object M (m) = 168 gram = 168/1000 kilogram = 0,168 kilogram

Volume van object M (V) = volume verplaatst water = 80 ml – 60 ml = 20 milliliter = 20/1000 liter = 2/100 liter = 0,02 liter

1 liter = 1 kubieke decimeter (dm³ ) = 1/1000 kubieke meter (m³ ) = 0,001 m³

0,02 liter = 0,02 x 0,001 m³ = 0,00002 m³

Gevraagd: Dichtheid van het object

Antwoord :

De dichtheid van een object is:

ρ = m / V = ​​0,168 kg / 0,00002 m 3 = 168 kg / 0,02 m 3 = 8400 kg/m 3

Volgens de dichtheidstabel heeft een voorwerp met een dichtheid van 8400 kg/m³ messing.

Het juiste antwoord is D.

Bron van de vraag:

Nationale examenvragen voor natuurwetenschappen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs/islamitische onderbouw van het voortgezet onderwijs

Laat een reactie achter