Kondensatoriaus pavyzdžių klausimai – nuosekliosios ir lygiagrečiosios grandinės

11 Kondensatorių problemų pavyzdžiai – nuosekliosios ir lygiagrečiosios grandinės

1. Tiga kapasitor sujungti nuosekliai-lygiagrečiai, kaip parodyta paveikslėlyje žemiau. Jei C1 = 2 μF, C2 = 4 μF, C3 = 4 μF, tada pakeitimo talpa yra…
Kondensatoriaus pavyzdžių klausimai – nuosekliosios ir lygiagrečiosios grandinės 1Pembahasanas
Yra žinoma, kad:
Kondensatorius C1 = 2 μF
Kondensatorius C2 = 4 μF
Kondensatorius C3 = 4 μF
Paklausė: Pakeitimo pajėgumas (C)
Jawab :
Kondensatorius C2 C diena3 sujungta lygiagrečiai. Pakeitimo talpa yra:
CP = C2 + C3 = 4 + 4 = 8 μF
Kondensatorius C1 C dienaP sujungta nuosekliai. Pakeitimo talpa yra:
1/C = 1/C1 + 1/CP = 1/2 + 1/8 = 4/8 + 1/8 = 5/8
C = 8/5 μF

μF = mikrofaradas ( elektrinės talpos vienetas ) . 1 μF = 10⁻⁶ faradas

2. Trys kondensatoriai yra sujungti nuosekliai ir lygiagrečiai, kaip parodyta paveikslėlyje žemiau. Jei C1 = 2 μF, C2 = 4 μF, C3 = 6 μF, C4 = 5 μF ir C5 = 10 μF, tada pakeitimo talpa yra…
Pembahasanas
Kondensatoriaus pavyzdžių klausimai – nuosekliosios ir lygiagrečiosios grandinės 2Yra žinoma, kad:
Kondensatorius C1 = 2 μF
Kondensatorius C2 = 4 μF
Kondensatorius C3 = 6 μF
Kondensatorius C4 = 5 μF
Kondensatorius C5 = 10 μF
Paklausė: Pakeitimo pajėgumas (C)
Jawab :

Kondensatorius C2 C diena3 sujungta lygiagrečiai. Pakeitimo talpa yra:

CP = C2 + C3
CP = 4 + 6
CP = 10 μF

Kondensatorius C1CPC4 C diena5 sujungta nuosekliai. Pakeitimo talpa yra:

1/C = 1/C1 + 1/CP + 1/C4 + 1/C5
1/C = 1/2 + 1/10 + 1/5 + 1/10
1/C = 5/10 + 1/10 + 2/10 + 1/10
1/C = 9/10
C = 10/9 μF

3 C1 = 3 μF, C2 = 4 μF ir C3 = 3 μF. Trys kondensatoriai sujungti nuosekliai ir lygiagrečiai. Nustatykite grandinėje esančią elektros energiją!
Pembahasanas
Yra žinoma, kad:Kondensatoriaus pavyzdžių klausimai – nuosekliosios ir lygiagrečiosios grandinės 3
Kondensatorius C1 = 3 μF
Kondensatorius C2 = 4 μF
Kondensatorius C3 = 3 μF
Paklausė: Pakeitimo pajėgumas (C)
Jawab :

Kondensatorius C2 C diena3 sujungta lygiagrečiai. Pakeitimo talpa yra:

CP = C2 + C3
CP = 4 + 3
CP = 7 μF

Kondensatorius C1 C dienaP sujungta nuosekliai. Pakeitimo talpa yra:

1/C = 1/C1 + 1/CP
1/C = 1/3 + 1/7
1/C = 7/21 + 3/21
1/C = 10/21
C = 21/10
C = 2,1 μF
C = 2,1x10-6 F

Elektros energija grandinėje:

E = ½ KV2
E = ½ (2,1 x 10-6) (122)
E = ½ (2,1 x 10-6)(144)
E = (2,1 x 10-6)(72)
E = 151,2 x 10-6 Džaulio
E = 1,5 x 10-4 Džaulio

4. Pažvelkite į kondensatoriaus grandinės schemą šone! Bendras kondensatoriaus grandinės krūvis yra… (1 μF = 10⁻⁶ F )

2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 78A. 1,50 μC

B. 2,75 μC

C. 3,50 μC

D. 4,50 μC

E. 4,75 μC

Pembahasanas

Yra žinoma, kad:

Kondensatorius 1 (C 1 ) = 3 μF

Kondensatorius 2 (C 2 ) = 3 μF

Kondensatorius 3 (C 3 ) = 3 μF

Kondensatorius 4 (C 4 ) = 2 μF

Kondensatorius 5 (C 5 ) = 3 μF

Įtampa (V) = 3 voltų

Klausimas: Bendras kondensatoriaus grandinės krūvis (Q)

Jawab :

Pakaitinis kondensatorius

Kondensatoriai C1 , C2 ir C3 yra sujungti nuosekliai. Pakaitiniai kondensatoriai :

1/ C123 = 1/C1 + 1/C2 + 1/C3 = 1/3 + 1/3 + 1/3 = 3/3

C 123 = 3/3 = 1 μF

Kondensatoriai C123 ir C4 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:

C1234 = C123 + C4 = 1 + 2 = 3 μF

Kondensatoriai C 1234 ir C 5 yra sujungti nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:

1/C = 1/ C1234 + 1/C5 = 1/3 + 1/3 = 2/3

C = 3/2 μF

C = 3/2 x 10⁻⁶ F

Bendras elektros krūvis

Pakaitinio kondensatoriaus elektros krūvis = bendras kondensatoriaus grandinės krūvis :

Q = VC = (3 volto) (3/2 x 10⁻⁶ faradų ) = 6/2 x 10⁻⁶ kulono

Q = 9/2 mikrokulono = 9/2 μC

Q = 4,5 μC

Teisingas atsakymas yra D.

5. Pažvelkite į kondensatoriaus grandinės schemą šone! Jei kiekvieno kondensatoriaus C vertė1 = C2 = 2 μF, C3 = C4 = 1 μF ir C5 = 4 μF, tai bendra krūvio vertė grandinėje yra… (1 μF = 10-6 F)

A. 1/7 μC2015 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 79

B. 2/7 μC

C. 4/7 μC

D. 6/7 μC

E. 1 μC

Pembahasanas

Yra žinoma, kad:

Kondensatorius 1 (C 1 ) = 2 μF

Kondensatorius 2 (C 2 ) = 2 μF

Kondensatorius 3 (C 3 ) = 1 μF

Kondensatorius 4 (C 4 ) = 1 μF

Kondensatorius 5 (C 5 ) = 4 μF

Įtampa (V) = 1,5 voltų

Ieškoma: Bendras grandinės krūvis (Q)

Jawab :

Pakaitinis kondensatorius

Kondensatoriai C3 ir C4 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:

C34 = C3 + C4 = 1 + 1 = 2 μF

Kondensatoriai C 5 , C 1 , C 2 ir C 34 yra sujungti nuosekliai. Pakaitiniai kondensatoriai:

1/C = 1/C5 + 1/C1 + 1/C2 + 1/ C34

1/C = 1/4 + 1/2 + 1/2 + 1/2

1/C = 1/4 + 2/4 + 2/4 + 2/4

1/C = 7/4

C = 4/7 μF

C = 4/7 x 10⁻⁶ F

Bendras elektros krūvis

Pakaitinio kondensatoriaus elektros krūvis = bendras grandinės krūvis :

Q = VC = (1,5 volto) (4/7 x 10⁻⁶ faradų ) = 6/7 x 10⁻⁶ kulono

Q = 6/7 mikrokulono

Q = 6/7 μC

Teisingas atsakymas yra D.

6. Pažvelkite į šią kondensatoriaus grandinę! Bendras krūvis grandinėje yra…

A. 20 μC 2016 m. nacionalinio vidurinės mokyklos fizikos egzamino aptarimas - 91

B. 40 μC

C. 60 μC

D. 80 μC

E. 160 μC

Pembahasanas

Yra žinoma, kad:

Kondensatorius 1 (C 1 ) = 3 μF

Kondensatorius 2 (C 2 ) = 3 μF

Kondensatorius 3 (C 3 ) = 4 μF

Kondensatorius 4 (C 4 ) = 4 μF

Kondensatorius 5 (C 5 ) = 8 μF

Įtampa (V) = 10 voltų

Ieškoma: Bendras grandinės krūvis (Q)

Jawab :

Pakaitinis kondensatorius

Kondensatoriai C1 ir C2 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:

C12 = C1 + C2 = 3 + 3 = 6 μF

Kondensatoriai C3 ir C4 yra sujungti nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius :

1/C34 = 1/C3 + 1/C4 = 1/4 + 1/4 = 2/4

C 34 = 4/2 = 2 μF

Kondensatorius C 12 , kondensatorius C 34 ir kondensatorius C 5 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:

C = C12 + C34 + C5 = 6 + 2 + 8 = 16 μF = 16 x 10⁻⁶ faradų

Bendras elektros krūvis

Pakaitinio kondensatoriaus elektros krūvis = bendras kondensatoriaus grandinės krūvis :

Q = VC = (10 voltų) ( 16 x 10⁻⁶ faradų ) = 160 x 10⁻⁶ kulonų

Q = 160 mikrokulonų = 160 μC

Teisingas atsakymas yra E.

7. Pažvelkite į kondensatoriaus grandinės schemą šone! Elektros energijos kiekis grandinėje yra… (1 µF = 10-6 F)
Kondensatoriaus grandinė – 2013 m. SMA MA fizikos UN-1 klausimų ir atsakymų aptarimas

A. 65 x 10-6 Džaulio
B. 52 x 10-6 Džaulio
Maždaug 39 x 10-6 Džaulio
D. 26 x 10-6 Džaulio
E. 13 x 10-6 Džaulio

Pembahasanas
Yra žinoma :
Kondensatorius 1 (C1) = 3 µF
Kondensatorius 2 (C2) = 1 µF
Kondensatorius 3 (C3) = 2 µF
Kondensatorius 4 (C4) = 6 µF
Kondensatorius 5 (C5) = 4 µF
Elektros įtampa (V) = 5 voltų
Paklausta Elektros energija grandinėje
Jawab :

Pakaitinis kondensatorius nuosekliai-lygiagrečiai jungtam kondensatoriaus grandinei
Kondensatoriai 2 ir 3 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:
CA = C2 + C3 = 1 + 2 = 3 µF
Kondensatorius 1, kondensatorius A ir kondensatorius 4 sujungti nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1 / CB = 1/C1 + 1/CA + 1/C4 = 1/3 + 1/3 + 1/6 = 2/6 + 2/6 + 1/6 = 5/6
CB = 6/5 µF
Kondensatorius B ir kondensatorius 5 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:
C = CB + C5 = 6/5 + 4 = 6/5 + 16/4 = 24/20 + 80/20 = 104/20 = 5,2 µF
C = 5,2x10-6 Faradas
Elektros energija grandinėje
E = ½ KV2 = ½ (5,2 x 10-6) (52) = (2,6 x 10-6)(25)
E = 65 x 10-6 Džaulio
Teisingas atsakymas yra A.

8. Pažvelkite į šią kondensatoriaus grandinės schemą! Šioje kombinuotoje kondensatoriaus grandinėje elektros energijos kiekis yra… (1 µF = 10-6 F)
Kondensatoriaus grandinė – 2013 m. SMA MA fizikos UN-2 klausimų ir atsakymų aptarimas

A. 0,6 x 10-3 Džaulio
B. 1,2 x 10-3 Džaulio
Maždaug 1,8 x 10-3 Džaulio
D. 2,4 x 10-3 Džaulio
E. 3,0 x 10-3 Džaulio

Pembahasanas
Yra žinoma :
Kondensatorius 1 (C1) = 4 µF
Kondensatorius 2 (C2) = 6 µF
Kondensatorius 3 (C3) = 12 µF
Kondensatorius 4 (C4) = 2 µF
Kondensatorius 5 (C5) = 2 µF
Elektros įtampa (V) = 40 voltų
Paklausta Elektros energija grandinėje
Jawab :
Pakaitinis kondensatorius nuosekliai-lygiagrečiai jungtam kondensatoriaus grandinei
1, 2 ir 3 kondensatoriai sujungti nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1 / CA = 1/C1 + 1/C2 + 1/C3 = 1/4 + 1/6 + 1/12 = 3/12 + 2/12 + 1/12 = 6/12
CA = 12/6 = 2 µF
Kondensatoriai 4 ir 5 sujungti nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1 / CB = 1/C4 + 1/C5 = 1/2 + 1/2 = 2/2
CB = 2/2 = 1 µF
Kondensatorius A ir kondensatorius B yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:
C = CA + CB = 2 + 1 = 3 µF
C = 3x10-6 Faradas
Elektros energija grandinėje
E = ½ KV2 = ½ (3 x 10-6) (402) = (1,5 x 10-6)(1600)
E = 2400 x 10-6 = 2,4 x 10-3 Džaulio
Teisingas atsakymas yra D.

9. Pažvelkite į šią talpos grandinės schemą. Aukščiau pateiktoje elektros grandinėje sukaupta energija yra…
Kondensatoriaus grandinė – 2013 m. SMA MA fizikos UN-3 klausimų ir atsakymų aptarimasA. 158 400 džaulių
B. 950 400 džaulių
C. 5 860 800 džaulių
D. 72 džauliai
E. 48 džaulių
Pembahasanas
Yra žinoma :
Kondensatorius 1 (C1) = 4 °F
Kondensatorius 2 (C2) = 4 °F
Kondensatorius 3 (C3) = 4 °F
Kondensatorius 4 (C4) = 4 °F
Kondensatorius 5 (C5) = 2 °F
Elektros įtampa (V) = 12 voltų
Paklausta Elektros energija grandinėje
Jawab :
Jawab :
Pakaitinis kondensatorius nuosekliai-lygiagrečiai jungtam kondensatoriaus grandinei
Kondensatorius 1, kondensatorius 2 ir kondensatorius 3 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:
CA = C1 + C2 + C3 = 4 + 4 + 4 = 12 °F
Kondensatoriai 4 ir 5 yra sujungti lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:
CB = C4 + C5 = 4 + 2 = 6 F
Kondensatorius A ir kondensatorius B yra sujungti nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1/C = 1/CA + 1/CB = 1/12 + 1/6 = 1/12 + 2/12 = 3/12
C = 12/3 = 4 faradai
Elektros energija grandinėje
E = ½ KV2 = ½ (4)(122) = (2)(144)
E = 288 džauliai
Teisingas atsakymas yra B.

10. 2014 m. SMA MA fizikos nacionalinio egzamino klausimų aptarimas – Kondensatoriaus grandinė 1Pažvelkite į žemiau esančią grandinę! Kondensatoriaus C krūvio dydis5 yra….

A. 36 Kulonai
B. 24 Kulonų
C. 12 Kulonų
D. 6 kulonų
E. 4 Kulonai

Pembahasanas
Yra žinoma, kad:
Kondensatorius 1 (C1) = 6 °F
Kondensatorius 2 (C2) = 6 °F
Kondensatorius 3 (C3) = 3 °F
Kondensatorius 4 (C4) = 12 °F
Kondensatorius 5 (C5) = 6 °F
Įtampa (V) = 12 voltų
Klausimas: Kondensatoriaus krūvis (C5)
Jawab :

Kapasitorius
Kondensatorius C2 ir kondensatorius C3 sujungtas nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1 / CA = 1/C2 + 1/C3 = 1/6 + 1/3 = 1/6 + 2/6 = 3/6
CA = 6/3 = 2 faradai
Kondensatorius C4 ir kondensatorius C5 sujungtas nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1 / CB = 1/C4 + 1/C5 = 1/12 + 1/6 = 1/12 + 2/12 = 3/12
CB = 12/3 = 4 faradai

Kondensatorius CA ir kondensatorius CB sujungtas lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:
CC = CA + CB = 2 + 4 = 6 faradai
Kondensatorius C1 ir kondensatorius CC sujungta nuosekliai:
1/C = 1/C1 + 1/CC = 1/6 F + 1/6 F = 2/6
C = 6/2 = 3 faradai

Elektros krūvis
Pakaitinio kondensatoriaus C elektros krūvis:
q = VC = (12 voltų) (3 faradai) = 36 kulonai
Kondensatorius 1 ir kondensatorius CC yra sujungti nuosekliai taip, kad pakaitinio kondensatoriaus C elektros krūvis būtų lygus kondensatoriaus C elektros krūviui.1 = kondensatoriaus C elektros krūvisC = 36 kulonai.
Kondensatorius CC turi 6 faradų talpą ir 36 kulonų krūvį. Potencialų skirtumas kondensatoriuje CC yra: V = q/CC = 36 kulonai / 6 faradai = 6 voltai
Kondensatorius CC yra kondensatoriaus C pakaitinis kondensatoriusA ir kondensatorius CB kurie yra sujungti lygiagrečiai. Todėl potencialų skirtumas kondensatoriuje CC (VC) = potencialų skirtumas tarp kondensatoriaus CA (VA) = potencialų skirtumas tarp kondensatoriaus CB (VB) = 6 voltai.

Elektros krūvis kondensatoriuje CB :
qB = VB CB = (6 voltai)(4 faradai) = 24 kulonai
CB kondensatorius yra C kondensatoriaus pakaitinis kondensatorius4 C diena5 kurie yra sujungti nuosekliai. Kadangi jie sujungti nuosekliai, kondensatoriaus C elektros krūvisB (qB) = kondensatoriaus C elektros krūvis4 (q4) = kondensatoriaus C elektros krūvis5 (q5) = 24 kulonai.
Teisingas atsakymas yra B.

2014 m. SMA MA fizikos nacionalinio egzamino klausimų aptarimas – Kondensatoriaus grandinė 2

11. Penki vienodi 20 µF talpos kondensatoriai išdėstyti, kaip parodyta paveikslėlyje, ir prijungti prie 6 voltų įtampos šaltinio. Bendras kondensatoriaus C 5 krūvis yra….

A. 12 µC
B. 24 µC
C. 60 µC
D. 120 µC
E. 600 µC

Pembahasanas
Yra žinoma, kad:
Kondensatorius C1 = C2 = C3 = C4 = C5 = 20 µF
Potencialų skirtumas (V) = 6 voltų
Klausimas: Bendras kondensatoriaus C5 krūvis
Jawab :
Kapasitorius
Kondensatorius C1 ir kondensatorius C2 sujungtas nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1 / CA = 1/C1 + 1/C2 = 1/20 + 1/20 = 2/20
CA = 20/2 = 10 µF
Kondensatorius C3 ir kondensatorius C4 sujungtas nuosekliai. Pakaitinis kondensatorius:
1 / CB = 1/C3 + 1/C4 = 1/20 + 1/20 = 2/20
CB = 20/2 = 10 µF
Kondensatorius CA ir kondensatorius CB sujungtas lygiagrečiai. Pakaitinis kondensatorius:
CC = CA + CB = 10 + 10 = 20 µF
Kondensatorius CC ir kondensatorius C5 sujungta nuosekliai:
1/C = 1/CC + 1/C5 = 1/20 + 1/20 = 2/20
C = 20/2 = 10 µF

Elektros krūvis
Pakaitinio kondensatoriaus C elektros krūvis:
q = VC = (6 voltai)(10 × 10-6 Faradas) = ​​60 x 10-6 Kulonas = 60 µC
Kondensatorius CC ir kondensatorius 5 yra sujungtas nuosekliai taip, kad pakaitinio kondensatoriaus C elektros krūvis būtų lygus kondensatoriaus C elektros krūviuiC = kondensatoriaus C elektros krūvis5 = 60 µC.
Teisingas atsakymas yra C.

Klausimo šaltinis:

Nacionalinio fizikos egzamino klausimai vyresniosioms vidurinėms mokykloms / profesinėms mokykloms

 

Palikite komentarą