Lei de Boyle Lei de Charles Lei de Gay-Lussac: problemas e solucións

14 Lei de Boyle Lei de Charles Lei de Gay-Lussac: problemas e solucións

1. A presión de aire dos pneumáticos dun coche é 432 kPa cunha temperatura de 15 oC. Despois de varias horas, o presión de aire é 492 kPa. Se se ignora a expansión, que é temperatura de aire no pneumático?

Coñecido:

Presión inicial (P1) = 432 kPa

Presión final (P2) = 492 kPa

Temperatura inicial (T1) = 15 oC

Quería: Temperatura final (T2)

Solución:

A ecuación de Lei de Gay-Lussac :

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 1

2. Gases ideais nun recipiente pechado con volume V, presión P, e temperatura T. Se o seu volume se converte en ½ multiplicado polo volume inicial e a súa temperatura convértese en 4 veces a temperatura inicial, Cal é a presión de aire no sistema.

Coñecido:

O volume inicial de gas (V1) = V

O volume final de gas (V2) = ½ V

A temperatura inicial do gas (T1) = T

A temperatura final do gas (T2) = 4T

A presión inicial do gas (P1) = P1

Quería: a presión final do gas (P2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 2

3. Gases ideais inicialmente nun recipiente con volume V, temperatura T e presión P. Se o gas se quenta de xeito que a súa temperatura sexa 3/2 T e a súa presión sexa 4/3 P, cal é o volume do gas?

Coñecido:

O volume inicial de gas (V1) = V

A temperatura inicial do gas (T1) = T

A temperatura final do gas (T2) = 3/2 T

A presión inicial do gas (P1) = P

Presión final do gas (P2) = 4/3 P

Quería: Volume final de gas (V2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 3

4. Gases ideais inicialmente nun recipiente con volume V e presión P. Se a temperatura do gas se torna 5/4 T e o seu volume convértese en ¾ V, cal é a presión final do gas.

Ver tamén  Condensadores en serie: problemas e solucións

Coñecido:

O volume inicial de gas (V1) = V

O volume final de gas (V2) = 3/4 V

A temperatura inicial do gas (T1) = T

A temperatura final de o gas (T2) = 5/4 T

A presión inicial do gas (P1) = P

Quería: a presión final do gas (P2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 4

5. Gases ideais inicialmente nun recipiente con volume V á temperatura T e presión P. Se a temperatura do gas se torna 3/2 T e a súa presión convértese en 2P, cal é o volume final do gas.

Coñecido:

O volume inicial de gas (V1) = V

A temperatura inicial do gas (T1) = T

A temperatura final do gas (T2) = 3/2 T

A presión inicial do gas (P1) = P

Presión final do gas (P2) = 2P

Quería: Volume final de gas (V2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 5

6. Otratar os gases inicialmente nun recipiente con volume V á temperatura T e á presión P. Se a temperatura do gas se converte en 2T e a presión do gas se converte en 3/2 P, Cal é o volume final de gas?

Coñecido:

Volume inicial (V1) = V

Temperatura inicial (T1) = T

Presión inicial (P1) = P

Temperatura final (T2) = 2T

Presión final (P2) = 3/2 P

Quería: Volume final de gas (V2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 6

7. A temperatura inicial dun gas ideal nun recipiente pechado é 27 ° C. Se a presión final é 4 veces a presión inicial, cal é a temperatura final do recipiente?

Solución:

Recipiente pechado = volume constante = proceso isocórico

Coñecido:

Temperatura inicial do gas (T1) = 27oC + 273 = 300 K

A presión inicial do gas (P1) = P

Presión final do gas (P2) = 4P

Quería: Temperatura final do gas (T2)

Ver tamén  Traballos realizados en procesos termodinámicos: problemas e solucións

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 7

8. Nun recipiente pechado, o volume do gas expándese ata o dobre do volume inicial (Vo = volume inicial, Po = presión inicial) e a temperatura do gas convértese en 4 veces a temperatura inicial. Cal é a presión final do gas?

Coñecido:

O volume inicial de gas (V1) = Vo

O volume final de gas (V2) = 2Vo

A temperatura inicial do gas (T1) = T

A temperatura final do gas (T2) = 4T

A presión inicial do gas (P1) = Po

Quería: Presión final do gas (P2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 9

9. Un gas ideal nun recipiente pechado inicialmente a 27 ° C. Se a presión final é 4 multiplicada pola presión inicial, cal é a temperatura do recipiente?

Solución:

Recipiente pechado = volume constante = proceso isocórico.

Coñecido:

Temperatura inicial do gas (T1) = 27oC + 273 = 300 K

A presión inicial do gas (P1) = P

Presión final do gas (P2) = 4P

Quería: Temperatura final do gas (T2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 10

10. Un gas ideal sofre o proceso isotérmico, polo que a súa presión convértese en 2 veces a presión inicial. Cal é o volume final?

Isotérmico = temperatura constante

Coñecido:

O volume inicial de gas (V1) = V

A presión inicial do gas (P1) = P

Presión final do gas (P2) = 2P

Quería: Volume final de gas (V2)

Solución:

P1 V1 =P2 V2

PV = (2P)V2

V = (2) V2

V2 = V / 2

V2 = ½ V

11. Un gas ideal nun recipiente pechado con presión P, volume V e temperatura T. A temperatura final é 2T e o volume final é 3/2 V. Cal é a relación entre a presión inicial (P1) á presión final (P2).

Coñecido:

Presión inicial (P1) = P

Volume inicial (V1) = V

Volume final (V2) = 3/2 V

Temperatura inicial (T1) = T

Temperatura final (T2) = 2T

Ver tamén  Determinar a posición dun obxecto no movemento dun proxectil

Quería: A relación da presión inicial (P1) á presión final (P2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 11

Relación entre a presión inicial e a presión final:

P1 : Páx2

P: 4P/3

1: 4/3

3 (1) : (3) 4/3

3: 4

12. Osíxeno gasoso con volume V, temperatura T e presión P nun recipiente pechado. O volume final do gas osíxeno é 3 / 4 V e a temperatura final é 3/2 T. Cal é a relación entre a presión inicial e a presión final?

Coñecido:

Presión inicial (P1) = P

Volume inicial (V1) = V

Volume final (V2) = 3/4 V

Temperatura inicial (T1) = T

Temperatura final (T2) = 3/2 T

Quería: A relación da presión inicial (P1) á presión final (P2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 12Relación entre a presión inicial e a presión final:

P1 : Páx2

P: 2P

1: 2

13. Un gas ideal inicialmente nun recipiente cun volume de V, a temperatura de T e a presión de P. Se o gas ideal se quenta, a súa temperatura se converte en 3/2 T e a súa presión convértese en 4/3 P, entón, cal é o volume final do gas ideal?

Coñecido:

Volume inicial (V1) = V

Temperatura inicial (T1) = T

Presión inicial (P1) = P

Temperatura final (T2) = 3/2 T

Presión final (P2) = 4/3 P

Quería: Volume final (V2)

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 15

14. Un gas ideal nun recipiente cun volume de V1, a temperatura de T1 e presión de P1. Entón o gas quéntase de xeito que o seu volume se converte en 4 / 3 V1 e a súa presión convértese en 5/2 P1. Determinar o ccomparación da final temperaturaee o inicial temperatura do gas.

Coñecido:

Volume inicial =V1

Temperatura inicial =T1

Presión inicial =P1

Volume final = 4 / 3 V1

Presión final = 5/2 P1

Quería: o ccomparación da final temperaturaee o inicial temperatura do gas

Solución:

Lei de Boyle, lei de Charles, lei de Gay-Lussac: problemas e solucións 16