Cunversione di unità - prublemi è suluzioni

Prublemi è suluzioni nantu à a cunversione di unità - prublemi è suluzioni

1. Mezu litru di latte frescu mischiatu cù salsa di budinu, tandu chì hè u vulume di latte da mette in a salsa di budinu...

A. 5000 ml

B. 500 cc

C. 50 dm³

D. 5 m³

Cunnisciutu:

Volume di latte = 0.5 litri

Vulsutu : 0.5 litri = ….. ml = ….. cm3 ( cc) = ….. dm3 = ….. m3

Soluzione:

1 litru = 1000 millilitri (1000 ml)

1 litru = 0.001 m³ = 1 dm³ = 1000 cm³ ( 1000 cc)

0.5 litri = (0.5)(1000 ml) = 500 ml

0.5 dm³ = (0.5)(1000 cc) = 500 cc

0.5 litri = 0.5 dm³ = 0.0005 m³

A risposta curretta hè B.

2. Sè in 100 millilitri di latte liquidu si aghjunghjenu 250 cc d'acqua, quanti mischi sò prudutti?

A. 12.5 dm3

B. 1.25 dm³

C. 3.5 dm³

D. 0.35 dm³

Cunnisciutu:

Volume di latte = 100 ml

Volume d'acqua = 250 cc = 250 cm³

Vulendu : 100 ml + 250 cc = ….. dm 3

Soluzione:

ml = millilitru

cc = cm³ = centimetru cubicu

dm³ = decimetru cubicu​​

1 dm3 = 1 litru = 1000 millilitri cusì chì 100 millilitri = 100/1000 litri = 1/10 litri = 0.1 litru = 0.1 dm3

1 dm³ = 1000 cm³ cusì chì 250 cm³ = 250/1000 dm³ = 1/4 dm³ = 0.25 dm³

100 ml + 250 cm³ = 0.1 dm³ + 0.25 dm³ = 0.35 dm³

A risposta curretta hè D.

3. Una classe chì a so lunghezza hè 10 m è a so larghezza hè 8 m, aduprendu a ceramica cum'è u so pianu . A dimensione di a ceramica hè 20 cm x 20 cm. A quantità di ceramica nantu à u pianu di a stanza hè….

A. 20

B. 200

C. 2000

D. 20000

Cunnisciutu:

A dimensione di una stanza:

Lunghezza = 10 metri

Larghezza = 8 metri

Area di una stanza = 10 m x 8 m = 80 m²

A dimensione di una ceramica:

Lunghezza = 20 cm

Larghezza = 20 cm

Area di una ceramica = 20 cm x 20 cm = 400 cm²

Vulutu: U numeru di ceramica aduprata cum'è pavimentu

Soluzione:

1 m = 100 cm

1 m² = 10,000 cm²

Cusì 80 m² = 80 x 10,000 cm² = 800,000 cm²

Numeru di ceramiche = area di una stanza / area di una ceramica

Numeru di ceramiche = 800,000 cm² / 400 cm²

Numeru di ceramiche = 2000

A risposta curretta hè C.

4. Ogni secondu, finu à 4 cc d'acqua gocciolanu da un acquariu in un cuntinadore di 5 litri . U cuntinadore hè cumpletamente pienu durante ... secondi.

A. 125 seconde

B. 200 seconde

C. 1250 seconde

D. 2000 seconde

Cunnisciutu:

1 litru = 1 dm³ = 1000 cm³

Volume d'acqua = 4 cc = 4 cm³

Volume di u cuntinadore = 5 litri = 5 dm³ = 5 x 1000 cm³ = 5000 cm³

Cercatu: Intervallu di tempu chì u cuntainer hè pienu d'acqua

Soluzione:

5000 cm³ / 4 cm³ = 1250 secondi

A risposta curretta hè C.

5. A mamma hà compru acqua potabile 2 galloni (1 gallone = 19 litri) cù u prezzu di $ 2. Sè u vulume di una tazza d'acqua hè 200 ml, allora determinate u prezzu di una tazza d'acqua.

Cunnisciutu:

1 gallone = 19 litri

2 galloni = 2 x 19 litri = 38 litri

1 litru = 1000 millilitri

38 litri = 38 x 1000 millilitri = 38,000 millilitri

1 bicchieru d'acqua = 200 millilitri

Cercasi: Prezzu di una tazza d'acqua

Soluzione:

2 galloni d'acqua = 38 litri = 38,000 millilitri

1 tazza d'acqua = 200 millilitri

38,000 ml / 200 ml = 190

In 2 galloni d'acqua ci sò 190 tazze d'acqua.

Prezzu di 2 galloni d'acqua = $2

Prezzu di 1 tazza d'acqua = $2 / 190 = $0.01

1. Prublema: Cunvertisce 50 chilometri in miglia. (1 miglia ≈ 1.60934 km)

Soluzione: 50 km × (1 migliu/1.60934 km) = 31.07 miglia.

2. Prublema: Avete 2 litri d'acqua. Quanti millilitri sò? (1 litru = 1,000 millilitri)

Soluzione: 2 litri × 1,000 ml/litru = 2,000 ml.

3. Prublema: Un zitellu pesa 8 libbre è 5 once. Cunvertite questu in grammi. (1 libbra = 453.59237 grammi è 1 oncia = 28.3495 grammi)

Soluzione: 8 libbre × 453.59237 g/libbra + 5 once × 28.3495 g/oncia = 3,628.73896 grammi + 141.7475 grammi = 3,770.48646 grammi.

4. Prublema: Un serbatoiu cuntene 100 galloni d'acqua. Cunvertisce questu in litri. (1 gallone ≈ 3.78541 litri)

Soluzione: 100 galloni × 3.78541 litri/gallone = 378.541 litri.

5. Prublema: Cunvertisce 250 centimetri in metri. (100 centimetri = 1 metru)

Soluzione: 250 cm ÷ 100 cm/metru = 2.5 metri.

6. Prublema: Una vittura viaghja à una velocità di 55 chilometri à l'ora. Cunvertite sta velocità in pedi à seconda. (1 chilometru = 5,280 pedi è 1 ora = 3,600 secondi)

Soluzione: 55 miglia × 5,280 piedi/miglia ÷ 3,600 secondi = 81.78 piedi/secondu.

7. Prublema: Una ricetta richiede 200 grammi di zuccheru. Cunvertisce questu in once. (1 oncia ≈ 28.3495 grammi)

Soluzione: 200 grammi × (1 onza / 28.3495 grammi) = 7.055 once.

8. Prublema: Una stanza hà una superficia di 300 piedi quadrati. Cunvertisce questu in metri quadrati. (1 pede quadratu ≈ 0.092903 metri quadrati)

Soluzione: 300 piedi quadrati × 0.092903 metri quadrati/piede quadratu = 27.8709 metri quadrati.

9. Prublema: Avete una corda longa 150 pollici. Cunvertite questu in iarde. (1 iarda = 36 pollici)

Soluzione: 150 pollici ÷ 36 pollici/iarda = 4.1667 iarde.

10. Prublema: Una buttiglia cuntene 500 millilitri d'oliu. Cunvertisce questu in quarti. (1 quartu ≈ 946.353 millilitri)

Soluzione: 500 millilitri × (1 quartu / 946.353 millilitri) = 0.5283 quarti.